Úvod Novinky Android Intel nechcene potvrdil, že Android 4.4 KitKat bude 64 bitový

Intel nechcene potvrdil, že Android 4.4 KitKat bude 64 bitový

15

Apple bol skutočne prvým výrobcom, ktorý predstavil 64 bitový smartfón, spolu s 64 bitovým operačným systémom. Pokroky v technológii však fungujú oveľa zložitejšie, než je možno jasné z prezentácií. Aj napriek tomu, že Apple predstavil 64 bitový systém ako prvý je dosť možné, že Google na podobnej architektúre pracuje už niekoľko mesiacov.

Dôkaz toho prichádza z konferencie IDF, kde Intel predstavil svoj nový čip Bay Trail. Tento čip však nie je založený na 64 bitovej architektúre, no to by sa malo zmeniť už v prvom štvrťroku 2014, počas ktorého by mal byť predstavený nový SoC (System on Chip) s označením Bay Trail-T.

Čo to teda znamená? Celé by som to prirovnal k šprintu na 100 metrov, v ktorom sa proti Usainovi Boltovi postavia ďalší šprintéri. Niektorí z nich majú rýchlejší rozbeh než Usain, no ten ich počas 100 metrov bez problémov doženie a dokonca predbehne. Znamená to teda, že aj napriek tomu, že Android je v tomto smere momentálne o niečo pozadu sa nemusíme báť, pretože víťaz v tomto šprinte zatiaľ rozhodne nie je známy.

Zdroj: ZDNet