Úvod Dohady Xiaomi Mi3 na obrázkoch: Vlajková loď sa nápadne podobná na Nokia Lumia...

Xiaomi Mi3 na obrázkoch: Vlajková loď sa nápadne podobná na Nokia Lumia 920

6

Čím bližšie k dňu predstavenia tretej generácie vlajkovej lodi čínskeho výrobcu Xiaomi sa nachádzame, tým viac informácií sa pomaly ale isto začína objavovať na internetovej hladine. Na predstavenie novinky, ktoré bolo oficiálne potvrdené samotným CEO Xiaomi na 5. septembra čaká nie len čínsky trh, no celý svet. Všetci chcú totiž vidieť, či sa Číňanom opäť podarí skombinovať kvalitu hardvéru s prijateľným softvérom a lákavou cenou.

XiaoMi-Mi3

Podľa čínskych zdrojov sa na obrázkoch nachádza tretia generácia rady Mi. Xiaomi Mi3 vyzerá až prekvapivo rovnako, ako smartfón, ktorý si nemôžete pomýliť so žiadnym iným. Hovorím o Nokia Lumia 920, smartfóne, ktorý svojim majiteľom ponúka operačný systém Windows Phone. Ostré hrany a žltý zadný kryt, ktorý pekne lemuje celé zariadenie je priam ako vystrihnutý z reklamy na Lumiu 920. Pokiaľ sú informácie pravdivé je jasné, že tím Xiaomi si prečítal diskusie nespokojných Android fanúšikov, ktorí žiadali predstavenie Nokia smartfónu s Androidom. Nech sa teda páči, tu máte svoju čínsku Nokiu.

XiaoMi-Mi3-side-view

XiaoMi-side-view

Podobne ako spomínaná Lumia 920, aj Xiaomi Mi3 príde v pastelových farbách, z nekvalitnej fotografie môžeme rozlíšiť červenú alebo ružovú, oranžovú, tyrkysovú, fialovú, béžovú, zelenú a žltú.

XiaoMi-mi331

Novinka od Xiaomi ponúkne high-end špecifikácie, špekuluje sa napríklad o využití čipov ako Snapdragon 800, či Tegra 4. Možné sú dokonca obe verzie. Okrem high-end špecifikácií sa však očakáva, že zariadenie ponúkne aj veľmi prijateľnú sumu, ktorá očarí nejedného spotrebiteľa. O konkrétnych číslach ceny, ako dostupnosti však zatiaľ nebola zmienka.

XiaoMi-puzdro

Čo na to hovoríte? Je využitie dizajnových línií smartfónov rady Lumia dobrou voľbou? Môže sa Xiaomi pripraviť na žalobu zo strany fínskeho výrobcu? Dajte nám vedieť v diskusii.

Zdroj: GSMInsider