Úvod Výrobcovia Motorola Technici iFixit rozobrali Moto X, našli zaujímavé riešenie interného hardvéru

Technici iFixit rozobrali Moto X, našli zaujímavé riešenie interného hardvéru

2

Novinka od Motoroly, Moto X sa včera konečne začal predávať v USA. Európsky trh toto zariadenie tak skoro (ak vôbec) neuvidí a tak sa aspoň poďme pozrieť na to, s čím prišla Motorola v spolupráci s Google. Pod zadným krytom sa totiž skrýva veľmi zaujímavé riešenie interného hardvéru.

Prvá vec, ktorú si všimli technici z iFixit bola tá, že zadný panel nebol len zaklipnutý, no dokonca prilepený. Prvým náznakom interného hardvéru bola malá NFC anténa, po ktorej nasledovala 2,200mAh batéria. Technici pochválili Motorolu a uznali, že čo sa týka interného dizajnu hardvéru, sú inovátormi.

ifixit

Základná doska je preplnená všelijakými zaujímavými súčiastkami. Nájdeme na nej napríklad 16GB emMC NAND pamäť od Toshiby, Hynix RAM, Integrovaný obvod Qualcomm Power Management PM8921, Qualcomm Snapdragon S4 Pro, audio kodeky a viac. Viete čo je zaujímavé? V Moto X nenájdete ani jednu súčiastku, ktorú by vyrobil Samsung. Ďalšou zaujímavosťou je to, že vibračný motorček je pripevnený priamo k základnej doske.

ifixit2 ifixit3

Na konci, tak ako už býva zvykom, technici z iFixit vyhlásili skóre podľa toho, aké ‚opraviteľné‘ je dané zariadenie. Moto X si vyslúžil rešpektovateľných 7/10 bodov. Ak by ste chceli vidieť viac fotografií, zamierte na web iFixit.

Zdroj: iFixit via AndroidBeat