Úvod Novinky Situáciu vo Voderadoch dáme prešetriť, tvrdí Ministerstvo

Situáciu vo Voderadoch dáme prešetriť, tvrdí Ministerstvo

18

Posledný týždeň sa niesol v duchu vážnych vyjadrení bývalých, ale aj terajších zamestnancov priemyselného parku Voderady, v ktorom figuruje firma Samsung Display s.r.o. To, čo nám písali či už na email alebo do komentárov, môže, no nemusí byť pravda. O celej skutočnosti sa dopočulo aj Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny.

Exkluzívne pre AndroidPortal.sk sa vyjadrila generálna riaditeľka Danica Lehocká, ktorá potvrdila, že podnet, ktorý bol nahlásený, zasielajú Národnému inšpektorátu Košice, ktorý usmerní výkon inšpekcie práce v uvedenej záležitosti.

„Ak je konanie zamestnávateľa takého charakteru, že je ho možné považovať za trestný čin (napr. nátlak § 192 zákona č. 300/2005 Z. Z. Trestný zákon), mal by sa zamestnanec obrátiť s trestným oznámením na orgány činné v trestnom konaní.

Zároveň Vás informujeme, že Váš podnet zasielame Národnému inšpektorátu Košice, aby usmernil výkon inšpekcie práce v uvedenej záležitosti.“

Situácia vo Voderadoch je ošemetná vec. Jedna vec sú vyjadrenia zamestnancov, druhá vec je to, čo sa tam skutočne deje. Bez toho, aby sme do priem. parku mali priamy prístup sa nevieme vyjadriť či to, čo tvrdia zamestnanci skutočne platí alebo nie.

Na výsledky inšpekcie teda budeme musieť počkať. Prioritou je to, aby mali nie len slovenskí zamestnanci vhodné podmienky pre prácu. Celá redakcia dúfa v to, že vo Voderadoch je všetko v poriadku. Medzičasom sme o vyjadrenie požiadali aj vedenie Samsung Display, o ktorom Vás ešte budeme informovať.

UPOZORNENIE: Diskusia slúži na vyjadrenie Vášho názoru, ktorý sa nemusí zhodovať s redaktorom. Pokiaľ sa rozhodnete napísať Váš názor, napíšte ho slušne, nikoho neurážajte, nespomínajte žiadne konkrétne osoby a nezverejňujte fotografie. Ak bude akékoľvek z týchto pravidiel porušené, danému diskutérovi bude odobraná možnosť komentovať nie len k tomu článku, no ku všetkým na našom serveri.

Foto: Ujszo.com