Úvod Novinky Šikana v kórejskom závode na Slovensku: Výpovede o hrôzostrašných podmienkach

Šikana v kórejskom závode na Slovensku: Výpovede o hrôzostrašných podmienkach

429
Ilustračný obrázok

Minulý týždeň sme Vás informovali o šokujúcich podmienkach, v ktorých údajne pracuje veľa slovenských zamestnancov. Jednať sa má o ázijské spoločnosti, v ktorých je na bežnom poriadku šikana a obmedzovanie zamestnancov.

Po tom, ako nám jeden z pracovníkov anonymne ponúkol malý náhľad do toho, ako sa v takejto fabrike skutočne pracuje a čo je na výrobnej linke, ako aj mimo nej úplne bežné ste nám zaslali dychvyrážajúce príbehy.

komentar1

Ohľadom pracovných podmienok padli vyjadrenia ako napríklad: „Sa čudujem, že tá fabrika ešte neľahla popolom, alebo aspoň tam niekto neprepašoval nejaké železné tyče a neporozbíjal im tie sk….né výrobné linky.“

Podľa komentárov je teda jasné, že podmienky v práci sú ešte horšie, než sme si prvotne mysleli. Poväčšine to je však spôsobené nadriadenými, ktorí sú taktiež zo Slovenska. Na celý tento prípad sme upozornili Inšpektorát práce, ktorý dnes údajne navštívil fabriku vo Voderadoch. Spolu s nimi sa na miesto dostavila aj TV JOJ, ktorú však hneď pri dverách otočili a poslali preč.

Po kontaktovaní Inšpektorátu práce nám bolo poskytnuté vyjadrenie, v ktorom sa hlavný inšpektor práce, p. Bulla vyjadril o tom, že inšpekciu vykonali správne a momentálne plánujú pokuty. Za nesprávne informácie sa ospravedlňujeme.

komentar2

Podľa slov anonymného zamestnanca sa o tom, ako sme o pracovných podmienkach informovali ešte minulú sobotu dozvedel aj manažment, ktorý okamžite začal upozorňovať zamestnancov, že ak budú médiám poskytovať informácie o tom, aké sú vo fabrike praktiky, budú okamžite prepustení.

Pri sťažnosti na pracovné podmienky vo Voderadoch boli zamestnanci údajne odmenení výpoveďou, poprípade odpoveďou typu:“Technik v Číne berie plat okolo 100 dolárov.“ Pýtam sa teda nie len našich čitateľov ale aj kompetentných (ak takí vôbec jestvujú), či je takéto odôvodnenie prijateľné.“

komentar3

Na takéto zachádzanie so zamestnancami sme upozornili aj zahraničné médiá, s ktorými úzko spolupracujeme, aby sme prípad z Voderadov medializovali aj celosvetovo. Zaujímavé však je, že o príbehu z Voderadov neinformovalo žiadne iné slovenské médium.

voderady-2 voderady3 voderady4

Foto: ITNews

O podmienkach budeme aj naďalej zisťovať čo najviac informácií, no veľmi by nám pomohlo, ak by ste nám svoje zážitky anonymne zaslali na email tip@androidportal.sk. Nemusíte sa báť, Vaša anonymita je pre nás absolútna priorita. Čím viac z Vás sa podelí o svoje zážitky, tým väčšiu šancu budeme mať.

UPOZORNENIE: Všetky tvrdenia v tomto článku sú založené na výpovediach osôb, ktoré AndroidPortal.sk kontaktovali e-mailom alebo odoslali komentár pod jeden z troch článkov ohľadom tejto kauzy. Žiadne z tvrdení nie je výsledkom kontroly inšpektorátu práce, ani AndroidPortal.sk.

Pozn. red: Diskusia bola uzavretá z dôvodu porušovania diskrétnosti osôb, ktoré majú byť priamo zúčastnené v obvineniach a preto nebude znovu otvorená. Server AndroidPortal.sk si vyhradzuje právo zmazať všetky príspevky, ktoré osočujú, urážajú, rasovo napádajú alebo inak ubližujú redakcii, či zúčastneným diskutérom. Ak máte pocit, že ste boli Vy alebo niekto iný takto napadnutí a komentár nebol vymazaný, napíšte nám na admin@androidportal.sk.