Úvod Konkurencia Apple Samsung: Reklamy strápňujúce iPhone boli pre nás zlomové

Samsung: Reklamy strápňujúce iPhone boli pre nás zlomové

11

Samsung sa po Apple minulý september rozbehol ako lev po nič netušiacej koristi. Stalo sa tak po tom, ako Apple predstavil svoju novú verziu iPhonu. Samsung pohotovo zareagoval a pre svoj Galaxy S3 predstavil reklamy so sloganom „The next big thing is already here.“ Reklamy, ktoré si robili srandu z Apple a naopak vyzdvihovali ich Galaxy S3 posilnili ich pozíciu na trhu a dnes jeden z predstaviteľov Samsungu prvýkrát prehovoril o tom, o aký dôležitý moment sa jednalo.

V rozhovore pre AdNews sa šéf marketingu pre Austráliu, Arno Lenior rozhovoril a vysvetlil o aký zlomový moment sa jednalo.

„Pre nás to skutočne znamenalo obrovský zlomový bod a to globálne. Mohli sme povedať uštipačný príbeh – ak nad tým popremýšľate, sme kórejská spoločnosť, ktorá začala poriadne zamiešavať kartami.

Vďaka tejto kampani sa nám podarilo pár výborných vecí. Z môjho pohľadu je na celej tejto veci zaujímavé to, že aj napriek tomu, že nejde o najlepšie vykonanú prácu, ľudia o tom stále rozprávali a to mám na tom najviac rád.

Fanúšikovia začali kritizovať ďalších fanúšikov, ‚To predsa nemôžete zverejňovať‘ a potom odpovede fanúšikov Samsungu ‚ale áno, môžeme.‘ Ich konverzácia bola úžasná. Tento efekt bol úžasný celosvetovo ako aj u nás v Austrálii.“

Lenoir tvrdí, že Samsung je stále v roli vyzývateľa, aj napriek jeho dominantnej prítomnosti v niekoľkých segmentoch, vrátane smarfónov a celkových predajoch mobilných zariadení.

Znamenajú tieto slová potvrdenie toho, čo nás čaká v septembri, keď Apple predstaví novú verziu svojho smartfónu? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie! Ak by ste zabudli o akých reklamách sa vôbec bavíme, tu je jedna názorná.

[fve]http://www.youtube.com/watch?v=nf5-Prx19ZM[/fve]

Zdroj: AdNews via TNW