Úvod Novinky Objektív, ktorý z Vášho smartfónu spraví mikroskop stojí len 11€

Objektív, ktorý z Vášho smartfónu spraví mikroskop stojí len 11€

3

Koľko z Vás chcelo pomocou Vášho smartfónu preskúmať a odfotiť objekty z blízka? Macro fotografie sú medzi ľuďmi nesmierne obľúbené a tak je jasné, že túto príležitosť sa rozhodlo využiť niekoľko výrobcov zaujímavých doplnkov pre smartfóny.

Samozrejme hovorím o malých objektívoch, ktoré premenia Váš smartfón v mobilný mikroskop. Nový objektív „Micro Phone Lens“ je jeden z najjednoduchších a zároveň najlacnejších.

1 11

Malý objektív Vášmu smartfónu umožní fotiť až s 15 násobným priblížením. V porovnaní s klasickými mikroskopmi sa to zákonite nemôže porovnávať, no o tu vôbec nejde. Malinký objektív Vás vyjde na niečo vyše 11€ a niektoré fotografie skutočne stoja za to.

4 5

Objektív sa sám prichytí o fotoaparát (odporúčaný je min. 5MPx s automatickým zaostrovaním). Vyrobený je z materiálu, ktorý je opticky identický sklu, no narozdiel od skla je odolný voči poškriabaniu.

3

Zaujali sme Vás? Ak áno, zamierte na Kickstarter, pretože tento projekt momentálne žije len tam. Objektív si vďaka svojej jednoduchosti a nízkej cene získal dostatočne veľa obľúbenosti a tak sa autorom podarilo vyzbierať dostatočnú sumu na jeho realizáciu. Tí, ktorí projekt podporili dostanú prvé kusy najpozdejšie v októbri. Ó a mimochodom, človek, ktorý prišiel s týmto nápadom momentálne pracuje na prepracovanejšom objektíve, ktorý ponúkne až 150 násobné priblíženie, takže ak Vás tento článok zaujal, máte sa ešte na čo tešiť.

Zdroj: Kickstarter via PhoneArena