Úvod Výrobcovia Asus Nový Nexus 7 trpí problémom s GPS

Nový Nexus 7 trpí problémom s GPS

7

Čoraz viac ľudí sa sťažuje na nespoľahlivé fungovanie GPS. Google už údajne pracuje na náprave.

Minulý rok sa Asus dostal do nepriaznivej situácie, kde všetkým majiteľom Asus Transformer Prime musel ponúknuť malinké zariadenie, aby funkcionalitu GPS vôbec mohli využiť.

Tentokrát sa do podobných problémov dostáva Asus Nexus 7 (2013). Podľa niekoľkých majiteľov má tablet problém so zachytením a udržaním GPS signálu, čo z neho nerobí ideálne zariadenie pre navigáciu.

Informácia pochádza z niekoľkých diskusných fór, vrátane Reddit, XDA-Developers, či dokonca z diskusného fóra Google, Product Forums.

Chyba sa pre rôznych ľudí prejavuje úplne inak. Niekomu GPS funguje aj 30 minút a potom stratí signál, niekomu naopak nefunguje vôbec.

Podobne však nefungujú ani dočasné riešenia. Niekomu pomohol jednoduchý reštart zariadenia, no niekomu naopak nepomohlo nič, ani vymazanie pamäti a vrátenie na továrenské nastavenia.

Situáciu už podľa všetkého rieši aj Google samotný, no či pôjde o jednoduché softwarové nastavenie alebo hardwarovú chybu zatiaľ nevieme. Čo na to hovoríte Vy? Je pre Vás GPS na tablete dôležité?

Zdroj: AndroidAuthority
Foto: AndroidCentral