Úvod Konkurencia Apple Nokia porovnáva v reklame foťák smartfónu Lumia 925 s foťákom v...

[Video] Nokia porovnáva v reklame foťák smartfónu Lumia 925 s foťákom v iPhone 5

16

Marketingoví manažéri fínskej spoločnosti Nokia použili v novej video-reklame porovnanie fotografií, ktoré boli zhotovené hlavným fotoaparátom v smartfóne Lumia 925 a iPhone 5. Kto je ale víťaz? Nad takou otázkou netreba ani premýšľať, keď sa vie, na akom YouTube profile bola táto reklama zverejnená.

Nokia Lumia 925 je pomerne čerstvý smartfón s operačným systémom Windows Phone od Microsoftu. Ide o mierne aktualizovaný model Lumia 920, ktorého pekná konštrukcia z ocele a polykarbonátu dostala menšie rozmery a nižšiu váhu. Malých zmien sa dočkal aj dizajn. Smartfón Lumia 925 totižto dostal mierne luxusný nádych, zaujímavý predovšetkým pre oči manažérov alebo biznismenov. Inžinieri z Nokie nezabudli trošku vylepšiť ani fotoaparát, ktorý disponuje objektívom zo 6-tich elementov. V porovnaní s Lumia 920 tak pribudol jeden element, s cieľom zvýšiť ostrosť fotiek.

iPhone 5 od Apple ponúka fotenie s tzv. iSight 8 MPx fotoaparátom (BSI, OIS, f/2.4, blesk). Jeho súper Lumia 925 zase s tzv. PureView 8.7 MPx fotoaparátom (BSI, OIS, f/2.0, dvojitý blesk).

V reklame samozrejme nechýba príjemný hlas, lákajúci sledovateľov na kúpu smartfónu Nokia Lumia 925. To navyše dopĺňa vizuálne porovnávanie záberov z rôznych prostredí. No, nebudem už vykecávať, viac infa nájdete vo videu nižšie. Po prezretí nám nezabudnite dať v komentároch vedieť, čo si o takomto porovnaní fotoaparátov myslíte.

[fve]http://youtu.be/PqfEE_X5cpQ[/fve]

Zdroj: YouTube.com via TheVerge.com
Foto: YouTube.com