Úvod Konkurencia Apple Na 12 palcovom tablete pracuje Samsung, ako aj Apple

Na 12 palcovom tablete pracuje Samsung, ako aj Apple

2

Dvaja najväčší rivali, Samsung a Apple údajne pripravujú 12 palcové tablety. Zdroje tvrdia, že obaja výrobcovia sa snažia vytvoriť nový trh, ktorý by im zaistil vyššie výnosy. Ak by sa stali veľké tablety populárnymi, mohlo by to ohroziť predaje klasických notebookov.

Predajom tabletov sa v druhom štvrťroku 2013 vôbec nedarilo, keď klesli o 9.7% na 45.1 milióna predaných jednotiek. Apple taktiež zaznamenal pokles predajov jeho iPadu z 19.5 milióna počas prvého štvrťroka na 14.6 milióna v druhom štvrťroku 2013.

Ak by si dopyt po tabletoch a notebookoch skrížil cestu, Samsung verí v to, že spotrebitelia by si vybrali tablety, keďže podľa nich disponujú lepšími funkciami. Juhokórejský výrobca sa preto snaží čo najlepšie konkurovať lacnejším a menším notebookom.

Očakáva sa, že Samsung to s veľkým tabletom myslí skutočne vážne a bude sa tak snažiť rozvíriť vodu, narozdiel od Apple, ktorý v porfoliu ponúka 11.6 a 13.3 palcové MackBook Air.

Čo sa zvyšku výrobcov týka, tí taktiež zaznamenali zníženie dopytu a momentálne nezvažujú výrobu väčších tabletov. Podľa zdrojov majú údajne čakať na to, kým niekto tento segment otestuje.

Čo na to hovoríte Vy? Dali by ste sa nahovoriť na 12 palcový tablet, ktorý by Vám slúžil ako netbook?

Zdroj: Digitimes