Úvod Novinky Google Motorola Moto X už oficiálne: Lacný, farebný mid-range telefón, ktorý sa nedostane...

Motorola Moto X už oficiálne: Lacný, farebný mid-range telefón, ktorý sa nedostane na Slovensko

5

Rovnaký, no stále iný, aj taký je nový telefón od Google.

motoxoficPo nekonečných špekuláciách a informáciách, ktoré tým, ako sa dostávali na internet doslova zaplavili technologické médiá sme sa konečne dozvedeli, čo dokáže priniesť $12.5 miliardová kúpa výrobcu telefónov v kombinácii so softwarovým gigantom.

Vďaka svojmu netradičnému prístupu k spracovaniu telefónu, vďaka ktorému si môžete zvoliť takmer akúkoľvek farbu z farebnej Google dúhy si Motorola Moto X získa nejedno srdce. Bude to však stačiť aby presvedčila Vás?

 

Špecifikácie

Novinka od Motoroly disponuje 4.7 palcovým 720p displejom, vlastným X8 čipom (dvoj-jadrovým 1.7GHz procesorom, štvor-jadrovým grafickým čipom), čo znamená, že sa jedná o bežný mid-range, ktorý sa na trh rozhodne nedostal z toho dôvodu, aby zaujal svojim výkonom. O to však Motorole pod krídlami Google vôbec nejde. Motorola plánuje zariadenie spustiť u toľkých operátoroch, u koľkých sa bude dať.

motoxbok motoxpredok motoxfarby

 

Telefón sa v USA bude predávať za $199 poplatok v prípade paušálu a príde s 2GB RAM a 16GB ROM, bez možnosti rozšírenia pomocou microSD karty. Exkluzívny 32GB model sa bude predávať priamo cez web Motoroly, na ktorom si budú zákazníci vedieť vybrať aký zadný kryt by chceli najradšej (dokonca aj z dreva).

motox3

 

Hardware

Veľkým lákadlom na telefón je fakt, že smartphone je poskladaný priamo v Texase, presnejšie v meste Fort Worth. Vďaka tejto výhode bude môcť Motorola upravovať výzor svojich zariadení s obrovskou rýchlosťou. To znamená, že do 5 pracovných dní dostanete telefón podľa svojich predstáv.

motoxfialova motoxmodra motoxtyrkysova motoxzelenamotoxfialova2

Pri začatí predaja budú dostupné 2 farby predného panela a 18 farieb zadného krytu, zvyšok farieb sa objaví neskôr. Motorola tvrdí, že momentálne je možné vytvoriť až 504 kombinácií z rôznych materiálov, vrátane skutočného dreva, ktoré bude dostupné neskôr.

 

Software

Nová Motorola Moto X beží vďaka Android 4.2.2, čo je po tom, ako Google predstavil nový Android 4.3 tak trochu sklamaním. Dôvodom pre meškanie aktualizácie na 4.3 by mal byť software, ktorý tam doinštalovali softwaroví inžinieri Motoroly. Vďaka solídnej 2,200mAh batérii budete môcť telefonovať približne 13 hodín bez prestávky. Telefón by však mal vydržať celý deň bežného používania. Spolu s telefónom bolo predstavených niekoľko zaujímavých softwarových funkcií, vrátane „always on“ módu, ktorý Vám vždy načúva a „Active Display.“ Keďže sa jedná o Super AMOLED displej, zobrazia sa len niektoré z pixelov a zvyšok displeja ostane vypnutý.

motox1 motox2 motox3

Okrem toho si budú majitelia Moto X užívať funkcionalitu, o ktorej sme informovali len pred niekoľkými dňami a to takú, že prichádzajúce hovory, ako aj SMSky sa im zobrazia priamo v prehliadači Chrome. Ak momentálne vlastnia akýkoľvek iný smartphone, vďaka rýchlemu naskenovaniu QR kódu rýchlo a bez akýchkoľvek problémov do nového Moto X prenesú všetky svoje SMSky, či Google účet spolu s nastaveniami.

Keďže Motorola je dcérska spoločnosť Google, svojich zákazníkov sa rozhodli rozmaznať 50GB voľného miesta na Google Drive počas obdobia dvoch rokov.

motox

 

Dostupnosť: Motorola Moto X Slovensko obíde míľovými krokmi

V USA a Kanade sa zariadenie začne predávať koncom augusta, resp. začiatkom septembra. Vďaka svojej prijateľnej cene a možnosti si zariadenie upraviť určite priláka nejedného fanúšika kvalitného softwaru, ako aj hardwaru. Jednou veľkou nevýhodou je však dostupnosť, ktorá bude opäť limitovaná na severnú Ameriku, čo opäť pôsobí tak, akoby európsky trh nebol zaujímavý. Je nutné si však uvedomiť, že stratégia Motoroly je v tomto prípade tak trochu iná, než stratégia bežných výrobcov. Personalizované telefóny podľa chuti každého, ktoré sú vyrobené priamo „doma“ v Texase a dostupné do 5 pracovných dní od objednania. Čo viac si priať?

[fve]http://www.youtube.com/watch?v=xXyCbrdQEyA&feature=player_embedded[/fve]

[fve]http://www.youtube.com/watch?v=vpU1mW0Mjm8&feature=player_embedded[/fve]

Zdroj: TheVerge via AndroidPolice