Úvod Novinky Inteligentné hodinky Galaxy Gear: Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Inteligentné hodinky Galaxy Gear: Na čo všetko sa môžeme tešiť?

4

O inteligentných hodinkách Samsung Galaxy Gear sme už počuli nejednu špekuláciu, a tak máme celkom dobrú predstavu o tom, čo nás čaká. Za najnovšími informáciami stojí server GigaOM, ktorý niektoré fakty potvrdil a niektoré naopak vyvrátil, poprípade doplnil.

Hardvér

gear+Vyzerá to tak, že na 1.67 palcový displej môžeme zabudnúť, Galaxy Gear pre nás pripraví rovno 2.5 palcový OLED displej s rozlíšením 320 x 320. Tento displej ponúkne možnosť swipovania a klikania, no text na ňom nenapíšete. O výkon sa postará dvoj-jadrový procesor Exynos 4212 o takte 1.5GHz a grafický čip Mali-400MP4, o konektivitu naopak Bluetooth 4.0 LE, spolu s NFC pre rýchle prepojenie so smartfónom.

Hodinku budú mať vstavaný akcelerometer, ktorý bude použitý pre zapnutie zariadenia hneď po tom, ako  zdvihnete ruku, aby ste sa na ne pozreli, určite z dôvodu ušetrenia energie. Okrem iného budú hodinky disponovať aj rôznymi inými senzormi, čím sa budú skvele hodiť pre využitie s aplikáciou S Health.

Inteligentný softvér

Čo sa týka sofvéru, GigaOM tvrdí, že vývojárske verzie hodiniek bežali pod Android 4.1 a 4.2 s úzkou integráciou so smartfónmi a tabletmi. To znamená, že ak si na telefóne odstránite notifikácie, odstránia sa aj na telefóne. Ak sa pri jednej z notifikácii zastavíte, napríklad pri novom emaili, automaticky sa otvorí hneď po tom, ako zapnete svoj smartfón.

Keďže žijeme vo svete Facebooku a Twitteru, tieto sociálne siete budú zaintegrované priamo do hodiniek. Na smartfóne pritom budete mať aplikáciu pre správu hodiniek a zvyšok aplikácií bude pravdepodobne dostupný z obchodu, ktorý spravuje Samsung a nie z Google Play. Ide teda o ďalšie potvrdenie toho, že Samsung sa pomaly ale isto snaží separovať svoje služby od Google.

Je to vierohodné?

Za informáciami stojí niekoľko zdrojov a tak je dosť možné, že keď Samsung hodinky nakoniec predstaví, veľmi nás to neprekvapí. Jediná vec, na ktorú si budeme musieť počkať, je to, ako budú hodinky fungovať v reálnom živote.

gear2

Najnovšie informácie hovoria o tom, že hodinky budú dostupné od 39. týždňa, teda od 23. septembra a to v bielom, oranžovom, šedom a čiernom prevedení. V 40. týždni ďalej pribudne bielo-zlaté prevedenie.

Tieto provizórne dátumy sa možno ešte zmenia a je dosť možné, že Samsung doplní aj ďalšie farebné prevedenia.

Čo na hodinky hovoríte Vy? Je to niečo na čo sa tešíte alebo naopak, nevidíte v tom žiadne využitie? Dajte nám vedieť v komentároch nižšie.

Zdroj: SamMobile, 2