Úvod Novinky Inteligentné hodinky budúcnosti: 41MPx fotopaparát a biometrické senzory

Inteligentné hodinky budúcnosti: 41MPx fotopaparát a biometrické senzory

1

Hyetis, švajčiarska spoločnosť, o ktorej doteraz počul len málokto sa dnes snaží zaujať technologický svet svojimi $1,200 inteligentnými hodinkami, ktoré disponujú obrovským 41MPx fotoaparátom. Ak by sme k článku nemali aj obrázky, mnohí z Vás by si možno mysleli, že píšeme o Lumia 1020 a ono to tak v podstate aj je, akurát tentokrát si ju môžete pripnúť k zápästiu. Podľa toho, ako vyzerajú obrázky pochádzajúce priamo od Hyetis je ťažké povedať, či sa jedná o realistickú interpretáciu konečného produktu alebo len bujará predstavivosť hardwarových a softwarových inžinierov. Podľa všetkého však skutočne existujú, keďže spoločnosť začala prijímať pred-objednávky na inteligentné hodinky pod označením ‚Crossbow.‘

crossbow-smartwatch crossbow-smartwatch-1 crossbow-smartwatch-3

Hyetis Crossbow Vám ponúka objektív so zoomom, okrúhly blesk, mikrofón schopný odfiltrovať okolitý hluk, Wi-Fi, NFC, Bluetooth, GPS a biometrické senzory. Hodinky by sa mali bez problémov vedieť zosynchronizovať s iOS ako aj s Androidom a zariadeniami Windows Phone. Zobrazovať by pritom mali počasie, email a SMS správy a to všetko nad analógovými hodinkami.

Ak by sa teda hodinky Hyetis Crossbow dostali z ríše divov aj do skutočného sveta, boli by určené pre tých, ktorým nie je cudzie zaplatiť za obed niekoľko sto eur, poprípade tým, ktorých ‚habloty‘ ukradol pelikán a teraz hľadajú nové.

Zdroj: TechnoBuffalo