Úvod Aplikácie Google Mapy pre Android a iOS odteraz zobrazuje nehody nahlásené vo Waze

Google Mapy pre Android a iOS odteraz zobrazuje nehody nahlásené vo Waze

3

Po tom, ako Google odkúpil navigáciu Waze, ktorá disponovala komunitným nahlasovaním nehôd, spomalení či policajných kontrol, sa začínajú pomaly, ale isto, zobrazovať prvé výsledky. Google Mapy totiž začali zobrazovať spomínané nepriaznivé podmienky na cestách, ktoré pochádzajú z nahlásení vo Waze.

Aplikácia Google máp pre Android a iOS odteraz obsahuje nahlásenia nehôd v reálnom čase, ktoré pochádzajú od používateľov Waze. Okrem nehôd však na mapách uvidíte aj uzavreté cesty či práce na cestách a to v týchto krajinách: Argentína, Brazília, Čile, Kolumbia, Ekvádor, Francúzsko, Nemecko, Mexiko, Panama, Peru, Švajčiarsko, Veľká Británia a Spojené Štáty.

Na oplátku dostáva Waze aplikácia aktualizáciu, ktorá prináša Google vyhľadávanie, a teda možnosť nájsť všetko oveľa rýchlejšie a presnejšie. Mapový editor vo Waze odteraz obsahuje aj funkcionalitu StreetView, spolu so satelitnými snímkami.

Celkovo sa teda jedná o obrovský krok k vylepšeniu oboch služieb. O tom, kedy bude novinka dostupná na Slovensku alebo v Českej republike, zatiaľ nevieme.

Zdroj: Google