Úvod Smartphony Dohady Sony Honami a jeho 20MPx fotoaparát: Senzor nebude až taký veľký, ako...

Sony Honami a jeho 20MPx fotoaparát: Senzor nebude až taký veľký, ako sme si predstavovali

0

Sony i1 Honami je pripravovaná vlajková loď japonského výrobcu, ktorá nahradí terajší model Xperia Z. Nové informácie však naznačujú, že jej senzor nebude tak veľký ako na smartphone Nokia Lumia 1020. Zdroje, ktoré sa pohybujú v blízkosti vývoja nového zariadenia tvrdia, že skutočne existuje a dokonca s ním odfotili niekoľko záberov. Podľa ich slov budú fotografie z Honami vyzerať skutočne pekne, dokonca tak dobre, že sa nebudú dať prirovnať k žiadnemu z Android smartphonov. Rovnocenným súperom by mu mala byť len Nokia Lumia 1020.

Sony Honami má byť o niečo väčší smartphone,  no stále podobný k Xperia Z. Nová vlajková loď bude vyššia o štyri milimetre a širšia o dva milimetre. Hrúbka sa nezmení.

Nové informácie sa však týkajú jeho 20MPx fotoaparátu s clonou f/2.0 a 5 milimetrovým ohniskom. Informácie o xenónovom blesku boli podľa všetkého nesprávne, ISO by mohlo stúpnuť až na 1600 a rozlíšenie fotografií sa usadí na 5248 x 3936 pixeloch. To sú všetky informácie. A vlastne nie, klamal by som.

Chýba totiž jedna podstatná informácia. Aký veľký je vlastne nový senzor? Dohady tvrdili, že Honami bude disponovať rovnako veľkým senzorom ako Nokia Lumia 1020 (⅔ palcový senzor). Najaktuálnejšie správy však tvrdia, že Sony siahlo po menšom, 1/2.3 palcovom senzore. Logika pri veľkosti senzora je jasná. Čím väčší senzor, tým je fotoaparát citlivejší na svetlo, tým sú fotografie lepšie a to hlavne v zhoršených svetelných podmienkach. Nižšie nájdete porovnanie veľkostí.

honami-senzor

Sony Honami bude používať 1/2.3 palcový senzor.

Čo na to hovoríte? Je pre Vás kvalitný fotoaparát v smartphone nutnosťou?

Zdroj: PhoneArena