Úvod Novinky Snapdragon 800 je nežné zviera, k batérii sa správa slušne

Snapdragon 800 je nežné zviera, k batérii sa správa slušne

0

Nová verzia Samsung Galaxy S4 s novým procesorom Snapdragon 800 prešla benchmarkovými testami. Výsledky prezradili, že výdrž batérie je, aj napriek obrovskému výkonu nového procesora, porovnateľná s jeho konkurenciou.

Nová LTE-A verzia Samsung Galaxy S4 prešla benchmarkovými testami, v ktorých bola porovnaná oproti konkurencii. Nový Snapdragon 800 spotreboval rovnako alebo dokonca menej batérie, než Exynos 5 Octa, či ostatní konkurenti.

Nová LTE-A verzia Galaxy S4 (SHV-E330S) je novinkou, ktorá bola vyrobená exkluzívne pre kórejský trh. Vďaka obrovskému výkonu, o ktorý sa stará Snapdragon 800, by ste možno očakávali, že pri rovnakej kapacite batérie bude jej výdrž chabá. Server Playwares sa tento model rozhodol podrobiť sérii testov.

Aby bola zabezpečená férovosť pri testovaní, Playware použili Konica Monilta Display Color Analyzer, inými slovami zariadenie, ktoré zistí jas displeja. Telefóny boli testované na 100% jase a približne 230 kandelách na meter štvorcový.

Pri teste Wi-Fi sa Snapdragon 800 verzia Galaxy S4 umiestnila približne rovnako ako jej Exynos 5 Octa náprotivok. Obe zariadenia v porovnaní so zvyškom zaostávali. Prehliadanie webu je pre zariadenia s AMOLED displejmi jedným z najťažších testov. Je to z toho dôvodu, že AMOLED displeje spotrebujú pri zobrazení bielej farby viac energie.

galaxys4wifi

Obe verzie Galaxy S4 si s prehrávaním videa poradili približne rovnako. V tomto teste sa však Galaxy S4 umiestnil na druhom, resp. treťom mieste, hneď po Galaxy Note 2, ktorý mal náskok vyše jednej hodiny.

galaxys4video

V poslednom teste redaktori Playwares spustili test batérie na aplikácii GLBenchmark 2.5 Egypt HD. Tu sa situácia otočila a Snapdragon 800 nad jeho Exynos 5 Octa konkurentom jasne zvíťazil s časom 3 hodiny, 32 minút a 24 sekúnd. Exynos 5 Octa verzia dosiahla čas 2 hodiny, 46 minút a 37 sekúnd, čo je približne o 25% menej, než Snapdragon 800.

galaxys4egypt

Veľkou otázkou je však porovnanie Snapdragon 600 a Snapdragon 800. Väčšina modelov vlajkových lodí, ktoré boli predstavené túto jar, používa práve spomenutý Snapdragon 600. Výdrž batérie majitelia popisujú ako „na hrane,“ čo by pri zvýšení nárokov v podobe Snapdragon 800 mohlo znamenať veľa vrások na čele.

Zatiaľ to však vyzerá tak, že Qualcomm dodržal svoj sľub a priniesol vylepšený výkon, zatiaľ čo spotreba ostala nezmenená. Nový Snapdragon 800 by mal poháňať Galaxy Note 3, Sony Xperia Z Ultra, LG G2, či HTC One Max.

Čo na to hovoríte Vy? Aké nároky na procesor máte Vy? Je výkon, ktorý ponúkne Snapdragon 800 skutočne potrebný?

Zdroj: Playwares via AndroidAuthority