Úvod Výrobcovia HTC Samsung a HTC na dne: Ich akcie vymetajú podlahy

Samsung a HTC na dne: Ich akcie vymetajú podlahy

4

Akcie Samsungu na kórejskom trhu v piatok narazili na 9 mesačné minimum po tom, ako ich ich finančné výsledky nedosiahli takej úrovni, akú si predstavovali analytici.

Analytici, ktorí pracujú štýlom, po vojne je každý generál tvrdia, že trh sa nasýtil high-end zariadeniami a vymenenie svojho aktuálneho zariadenia za Galaxy S4 už nezaujme toľko zákazníkov. Okrem toho sa začali brániť aj operátori, ktorí sprísnili pravidlá pre dotované telefóny.

Na druhej strane tu máme HTC. Taiwanskej spoločnosti sa podaril dosiahnuť predpokladaný príjem, no keďže analytici dúfali v lepší výsledok vďaka ich novej vlajkovej lodi HTC One, akcie zaradili spiatočku a zrútili sa na sedemročné minimum.

Neviem prečo, no stáva sa, že ak spoločnosť na jednom zo svojich produktov zarobí naozaj dobre, jeho druhá verzia bude už len miernou aktualizáciou. Takto budú pokračovať, až kým im trh nedá jasne na javo, že sa mu to nepáči. Vďaka miernemu opovrhnutiu novej vlajkovej lodi sa teoreticky môžeme tešiť na zvýšené úsilie výrobcov, ktorí sa budú snažiť zaujať novými technológiami.

Zdroje: WSJ, Reuters via PhoneArena