Úvod Novinky Podiel na trhu Samsungu a Apple zaznamenal prvý pokles, LG na vzostupe

Podiel na trhu Samsungu a Apple zaznamenal prvý pokles, LG na vzostupe

0

Po tom ako sme Vás informovali o rekordných vyexpedovaných kusoch Samsung smartphonov sa od analytikov zo spoločnosti IDC dozvedáme, že podiel na trhu Samsung poklesol prvýkrát od predstavenia série Galaxy zariadení.

Jedná sa len o malý pokles, no to na veci nič nemení. Podiel Samsungu na smartphonovom trhu klesol z 32.2% na 30.4%. Podobne je na tom aj Apple, ktorého podiel na trhu kesol z 16.6% z roku 2012 na tohtoročných 13.3%. Kto si naopak prilepšil?

Vyzerá to tak, že juhokórejský LG ako aj čínske spoločnosti Lenovo a ZTE. LG konečne začal vykazovať pozitívne čísla po predstavení Nexus 4 a možnom predstavení Nexus 5. Okrem toho predstavili niekoľko pekných mid-range možností za skvelé ceny ako napríklad Optimus L9. Jeho podiel na trhu sa vďaka jeho snahe zvýšil z 3.7% na 5.1%.

Nezaostáva ani Lenovo, ktoré si polepšilo z 3.1% na 4.7%. Jedná sa však o nárast vďaka čínskemu trhu a nie tomu globálnemu. Aj napriek tomu, že Nokia je so svojimi Lumia zariadeniami v celkom zaujímavej a izolovanej situácii je stále druhým najväčším výrobcom telefónov, hneď po Samsungu.

Apple a Samsung sú teda stále kráľmi, no menší výrobcovia začínajú ceriť zuby, čo sa nám rozhodne páči, keďže to veľakrát vyprovokuje bojové podmienky a inováciu.

Zdroj: WSJ via PhoneArena