Úvod Výrobcovia Intel Neznáme zariadenie s čipom Intel Bay Trail v benchmarkoch rozdrvilo Snapdragon 800

Neznáme zariadenie s čipom Intel Bay Trail v benchmarkoch rozdrvilo Snapdragon 800

3

Intel sa konečne prebudil a pomaly ale isto začína prichádzať s procesormi, ktoré sú zaujímavé nielen pre nadšencov ale aj pre masy. Posledný úspech, ktorý sa podaril jeho inžinierom prichádza v podobe nižšej spotreby batérie vďaka ich novým Haswell čipom. Je taká nízka, že sa môže porovnávať s procesormi založenými na ARM architektúre.

Prečo teda spomíname ešte lacnejší procesor založený na Bay Trail architektúre? V prvom rade je ešte nežnejší k batérii, je lacnejší a tajomné zariadenie v AnTuTu, ktoré v sebe nesie práve spomínaný čip s Bay Trail architektúrou spravilo z najvýkonnejšieho procesora od Qualcommu rešeto. AnTuTu totiž hlási skóre 43,416 bodov, čo je v porovnaní so Snapdragon 800 približne o 10,000 bodov viac.

Bay-Trail

Zariadenia s procesormi, ktoré sú postavené na architektúre Bay Trail by mali mať ešte lepšiu výdrž, než procesory založené na architektúre Haswell a preto sa podľa všetkého máme na čo tešiť. Výrobcovia ARM procesorov však samozrejme nezaspali a preto bude zaujímavé sledovať kam až povedie tento zaujímavý súboj architektúr.

Zdroj: TheDroidGuy via PhoneArena