Úvod Dohady Motorola pripravuje high-end smartphone podobný Nexus 4, no ešte lacnejší. Predávať ho...

Motorola pripravuje high-end smartphone podobný Nexus 4, no ešte lacnejší. Predávať ho chce od októbra

4

Motorola, spoločnosť, ktorú vlastní Google, pripravuje niečo veľké. Pracujú totiž na high-end zariadení, ktoré bude ešte lacnejšie než Nexus 4. Predstavenie Nexus 4, ktoré prebehlo minulý rok, zatriaslo technologickým svetom, keďže vtedy ešte high-end zariadenie v podobe Nexus 4 stálo v prepočte len 300€.

Teraz chce Motorola spraviť niečo podobné, no ešte lacnejšie. Ich vlajková loď, Motorola Moto X by mala stáť len $250, čo je v prepočte 250€. Jedná sa o cenu bez dotácie operátorov resp. o odomknuté zariadenie.

Motorola Moto X je názov pre severoamerický trh, keďže Motorola s ním plánuje konkurovať iPhonu. Španielsky server ADSL Zone tvrdí, že pre Európu majú pripravený iný názov.

V cenovej kategórii, v ktorej bude smartphone Motorola X dostupný, nebude mať minimálne čo sa výkonu týka konkurencie. Za svojich 250€ by ste totiž mali dostať štvorjadrový procesor s 2GB RAM, minimálne 4.5 palcový HD displej a 8MPx fotoaparát schopný nahrať 1080p video.

Takéto výkonné a lacné zariadenie bude pred vianočnými sviatkami rozhodne veľkým hitom. Som si istý, že v Google sa po fiasku s dostupnosťou Nexus 4 poučili a tento rok si pripravia väčšie zásoby.

Od minulého mája, keď Google odkúpil Motorolu, už uplynulo vyše 14 mesiacov a konečne je jasné, ako sa chcú presadiť. Vlastný „Nexus“ v podobe Motorola X je výbornou voľbou, hlavne po tom, akým smerom sa uberá trh vlajkových lodí.

Zdroj: ADSL Zone via PhoneArena