Úvod Výrobcovia Google Moto X už o pár dní. Napätie rastie

Moto X už o pár dní. Napätie rastie

1

Už len pár dní nás delí od plánovaného podujatia, za ktorým stojí americký gigant Motorola. Podľa dostupných informácií uzrie svetlo sveta nový prírastok do veľkej Android rodinky. Tento smartfón by mal niesť názov Moto X a bude výsledkom práce inžinierov a výrobných fabrík, žijúcich a nachádzajúcich sa priamo v Spojených štátoch amerických.

Viac článkov o Moto X:
Moto X bude mať prepracovanú konštrukciu a „Magic Glass“
Úžasná boot animácia zariadenia Moto X
Moto X na obrázcích a videu – fotoaparát i hlasové povely
Spekulace o Moto X a jeho baterii – zabudovaná 1500mAh nebo úplně jiná?
Moto X a další obrázky – tentokrát v bílé
Další informace o Moto X – oficiální obrázky a foto z AnTuTu
Téměř jisté specifikace Moto X a pravda o nových funkcích

1. Augusta sa uskutoční podujatie v New Yorku, ktoré nám prinesie ďalšiu hračku na spotrebiteľský trh. Moto X bude ale tak trošku unikátny produkt, narozdiel od konkurencie. Priláka predovšetkým hrdých obyvateľov USA, a to najmä vďaka značke „Made in USA„. Obyvatelia z iných krajín tak pravdepodobne dostanú na pulty predajní verzie bez tohto označenia, ak teda pôjdu tradične z výrobnej linky v Číne.

moto-x-insidesMoto X - údajne dostane "Magic Glass" konštrukciu s nulovými medzerami

Prečo však taký patriotizmus? V Spojených Štátoch je obrovský trh s mobilnými zariadeniami, ktorý je veľmi lukratívny pre každého šikovného výrobcu. Miestni spotrebitelia sú tak ochotní, že im nerobí problém čakať aj niekoľko dní pred obchodom, aby si mohli medzi prvými zakúpiť smartfón so značkou Apple, nesúci nápis „Designed in California, Assembled in China„. Čoho však budú schopní pri smartfóne, navrhnutom a dokonca aj vyrobenom na území USA? Motorola a Google sú si dobre vedomí, aký marketingový ťah pri novej vlajkovej lodi použijú, a aké by mal mať konečné výsledky.

Android smartfón Moto X nebude zaujímavý len miestom výroby. Špecifikácie tohto, zatiaľ oficiálne neznámeho, mobilného zariadenia budú zákazníci skladať podľa svojich predstáv, požiadaviek a dostupných finančných zdrojov. Bližšie informácie nie sú známe, no predpokladá sa, že Moto X hardvér si namixuje zákazník ešte pred objednávkou. Pôjde tak o ďalší ťah, ktorý povedie k zvýšeniu kvality produktu – keďže kvalita je definovaná ako splnenie požiadaviek zákazníka. Motorola tak má obrovskú šancu zaujať nie len obľúbencov jedného druhu materiálu v konštrukcii smartfónu, ako to je v prípade spoločností Samsung vs. HTC, kde prvá používa výhradne plast, zatiaľ čo druhá začala uprednostňovať hliník.

Musíme mať ale na pamäti, že všetky tieto informácie nevznikli na oficiálnom základe. Nezostáva nám preto nič iné, ako si ešte zopár dní počkať na začiatok spomínaného Moto X eventu v New Yorku.

Zdroj: mediacenter.motorola.com, forbes.com
Obrázok: Google+