Úvod Konkurencia Pracuje Microsoft na futuristických inteligentných hodinkách z ‚priesvitného hliníka‘?

Pracuje Microsoft na futuristických inteligentných hodinkách z ‚priesvitného hliníka‘?

7

Microsoft údajne testuje svoj vlastný pokus o výrobu inteligentných hodiniek, ktoré sa zaradili pod tím, ktorý sa zaoberá produktami rady Surface. Pre server The Verge to potvrdili zdroje z Microsoftu.

microsoft-smartwatch-medTento ťah má ukázať ako veľmi chce byť Microsoft úspešný, minimálne čo sa inteligentných hodiniek týka. Predtým, ako sa ich ‚smartwatch‘ dostali pod tím zaoberajúci sa produktami rady Surface, sa nachádzal v oddelení príslušenstva pre Xbox, kde údajne pracovali na integrácii tzv. ‚Joule Heart Rate Monitor,‘ čo je v skratke zariadenie, ktoré Vám meria rýchlosť tepu.

Microsoft okrem toho objednal 1.5 palcové displeje, ktoré chce v nových hodinkách využiť. Novinka by mala obsahovať vymeniteľný náramok, ktorý bude predávaný v rôznych farebných prevedeniach. Menovite by malo ísť o modrú, červenú, žltú, čiernu, bielu a šedú farbu. Čo je asi najzaujímavejšie zo všetkého, je materiál, z ktorého budú samotné hodinky vyrobené. Microsoft údajne používa oxynitrid hliníka (opravte ma, ak mám zlý preklad), ktorý je známy pod pseudonymom „priesvitný hliník.“ Tento materiál je až trikrát silnejší, než sklo a taktiež podstatne drahší, než materiály, ktoré sa používajú bežne.

Momentálne zariadenie beží pod upravenou verziou Windows 8 so šiestimi gigabajtami vnútornej pamäti. Okrem toho hodinky disponujú LTE konektivitou. Zariadenie by malo byť schopné zobrazovať upozornenia a poskytnúť možnosť ovládania hudby.

Zdroj: The Verge via PhoneArena