Úvod Novinky iOS na HTC HD2: Cotulla sa o to pokúsil, no nakoniec to...

iOS na HTC HD2: Cotulla sa o to pokúsil, no nakoniec to vzdal

10

Na HTC HD2 spomínam veľmi rád. Bol to totiž smartphone, ktorý odštartoval moju púť Androidom a to vďaka jeho veľkej flexibilite. Keď ho spoločnosť predstavila, bol absolútnou jednotkou, či už sa to týkalo spracovania alebo výkonu. HTC HD2 však nedisponoval Androidom hneď od jeho zrodu. Taiwanský výrobca ho vybavil vtedy populárnym operačným systémom Windows Mobile 6.5.

Ako spomína server Smartmania, HTC HD2 sa stal kráľom všetkých upravených (uvarených) ROM. Naportovali naň skutočne všetko, od Linuxu, Windows 95, či 98, zatiaľ všetky Android verzie, Windows Phone 7 a 8, Win CE emulátor PlayStation 1, či dokonca Firefox OS. Dá sa teda povedať, že sa bavíme o legende v smartphonovom svete. Je to veterán, ktorý si zaslúži rešpekt.

Ešte v roku 2011 jeden z hlavných a najznámejších vývojárov, Cotulla, naň začal portovať operačný systém pre iPhony a iPady, iOS 5. Cotulla však po dlhých mesiacoch na Twitteri oznámil, že iOS 5 sa mu naportovať nepodarilo. Tvrdí totiž, že aj napriek tomu, že HTC HD2 je výborné zariadenie, dovŕšilo svojho limitu a novšie systémy jednoducho nezvládne.

hd2-1 hd2-2

Každopádne by som chcel využiť túto príležitosť a softwarovým ako aj hardwarovým inžinierom HTC poďakovať za zariadenie, ktoré sa stala ikonou flexibility a toho, čo sa dá dokázať vďaka vývojárskej komunite.

Zdroj: Twitter via Smartmania