Úvod Výrobcovia Motorola Funkcie Moto X v tajnej reklame kanadského operátora

Funkcie Moto X v tajnej reklame kanadského operátora

4

„OK Google Now, aká je na dnes predpoveď?“

Informácie o Moto X pokračujú aj dnešným dňom, a to vďaka videu kanadského operátora Rogers, v ktorom je vo videu s vysokou kvalitou spracovania vysvetlených niekoľko nových funkcií nového smartphonu. Vo videu sa okrem toho spomína, že v Kanade bude telefón dostupný už v auguste a to exkluzívne pri operátorovi Rogers.

Motorola Moto X disponuje mnohými novými funkciami, z ktorých jedna je nepretržitý „odposluch.“ Znamená to jedinú vec a tou je fakt, že telefón čaká na Váš príkaz. Ak sa mu prihovoríte pomocou definovaného príkazu, vyhľadá to, čo budete potrebovať. Vo videu je vidieť, ako sa táto funkcia využíva pri predpovedi počasia, spomenuté sú aj budíky a upozornenia.

Zmenou prešli aj notifikácie. Namiesto jednoduchého rozsvietenia LED Vás Moto X upozorní miernym rozsvietením displeja na ktorom uvidíte, ktorá aplikácia má pre Vás novinku.

Novinkám sa nevyhol ani fotoaparát, ktorý spustíte dvojitým pootočením zápästia. Do aplikácie fotoaparátu by ste sa teda mali dostať rýchlejšie, než pri iných telefónoch. Samotná aplikácia je taktiež úplne iná, než na čo sme zvyknutí pri stock Androide. Pre odfotenie snímky sa totiž stačí kdekoľvek dotknúť displeja. Ak na displeji prst podržíte, odfotí sa séria snímkov.

[fve]http://www.youtube.com/watch?v=WCucvQ1VuOk&feature=player_embedded[/fve]

Čo sa týka špecifikácií, tam je situácia menej istá. Podľa posledných informácií z aplikácie CPU-Z by mal Moto X disponovať dvoj-jadrovým procesorom Snapdragon S4 Pro s taktom 1.7GHz, 2GB RAM, približne 12GB voľnej vnútornej pamäti a Androidom 4.2.2 Jelly Bean. Displej zariadenia obraz zobrazí v HD rozlíšení (1280 x 720) so softwarovými tlačidlami, podobne ako tomu je na Nexus 4.

Jedna funkcia, o ktorej sme sa dnes dozvedeli poukazuje na fakt, že smartphone bude neustále aktívne načúvať. Pomocou príkazu „OK Moto Magic“ môžete napríklad niekomu pohodlne zavolať bez toho, aby ste sa dotkli displeja. Túto výhodu môžu využiť napríklad šoféri.

Nové informácie o prvom pokuse spolupráce Motoroly a Google sa na internete objavujú skutočne každú hodinu a tak je dosť možné, že bude predstavený už čoskoro. Niektoré zdroje dokonca tvrdia, že udalosť je už naplánovaná na 8. augusta.

Čo si o novinke myslíte Vy? Zaujali Vás schopnosti Moto X?

Zdroje: YouTube, Google+ via AndroidCentral