Úvod Konkurencia Apple Apple iPad klesá závratnou rýchlosťou. Android tablety pomaly ale isto získavajú kontrolu

Apple iPad klesá závratnou rýchlosťou. Android tablety pomaly ale isto získavajú kontrolu

7

Keď Steve Jobs predstavil úplne prvý iPad, celý svet zajasal a celkom oprávnene. iPad-y sú aj dnes technologickým skvostom, no ak ste ako my, jednoducho preferujete iný operačný systém a na tom nič zlé nie je. Doteraz však všetci výrobcovia Android tabletov, vrátane Samsungu, Asusu, či dokonca Amazonu neboli schopní prekonať Apple. Inak tomu nie je ani teraz, no jedna vec je istá. iPad ide dolu.

Google Nexus 7 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Hovoria to najnovšie čísla vyexpedovaných kusov. Podiel na trhu americko-čínskych tabletov totiž klesol na historické minimum, 35,50% a to vďaka 14.6 miliónom vyexpedovaných kusov. Toto číslo je ďaleko pod tým, čo predpokladali analytici. Firma z Cupertina však nemá všetky zlé správy za sebou, ba naopak, čaká ich viac. Počas štvrtého fiškálneho štvrťroku by totiž mali predať len 10 miliónov kusov, čo by im ešte viac znížilo tak dôležitý podiel na trhu.

Apple iPad Mini 16GB WiFi md528sl/a môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Na druhej strane tu máme výrobcov Android tabletov, ktorí sa síce pomaly, no iste dostávajú vyššie a to vďaka nízkej cene a relatívne vysokej kvalite.

Po predstavení nového Nexus 7 (2013) som presvedčený o tom, že predaje Android tabletov opäť o niečo vzrastú, no o tom či nová verzia iPadu a iPad mini zachráni situáciu pre Apple si tak istý nie som.

Zdroj: PhoneArena