Úvod Konkurencia Apple Analytici tvrdia, že len 42% všetkých Samsung smartphonov stojí viac než $300

Analytici tvrdia, že len 42% všetkých Samsung smartphonov stojí viac než $300

5

Podľa analytikov z firmy Hi Investment & Securities, ktorá sídli Južnej Kórei sa nárast predaja high-end smartphonov dramaticky znižuje. V roku 2010 predstavoval nárast úžasných 89%, v roku 2011 to už bolo len 59%, minulý rok táto hodnota dokonca klesla na 26%. A tento rok? Analytici predpokladajú, že nárast predaja high-end zariadení klesne na 12%.

Veľa zdrojov však neuvádza jednu zaujímavú informáciu. High-end zariadenia, ktoré táto firma označuje ako akékoľvek zariadenie, ktoré stojí viac než $300 tvoria len 42% všetkých predajov. Na druhú stranu tu máme Apple, ktorého zariadenia nad $300 tvoria až 97%.

Len včera sme informovali o tom, že jeden zo zamestnancov Samsungu priznal, že smartphone Galaxy S4 spôsobil, že sa juhokórejský výrobca dostal do menšej krízy. Samsung si uvedomil, že všetku pozornosť jednoducho nemôže vkladať len do jedného zariadenia. Je dosť možné, že sa touto stratégiou dostane až tam, kde je momentálne Nokia, čo by pre nich vôbec nebolo príjemné.

Samsung je podobne ako Nokia pod neustálym útokom čínskych výrobcov. Len sa na to pozrite z tohto pohľadu. Porovnajte si, aký smartphone Vám za 200€ ponúkne Samsung a aký smartphone Vám za 200€ ponúkne Huawei. Som presvedčený o tom, že tí z nás, ktorí si kupujú high-end zariadenia kvôli softwarovej vybavenosti ako aj kvalitnému spracovaniu, by veľakrát ocenili to isté, no v menšom prevedení.

Do bitky o mid-range zariadenia sa zapojí aj Apple s ich lacnejším modelom iPhone. Cítim sa akoby sme sa vracali v čase.

Zdroj: AndroidBeat