Úvod Novinky Android odteraz podporuje 640ppi displeje

Android odteraz podporuje 640ppi displeje

9

Keď som si kupoval HTC HD2, jeho 800 x 480 pixelový displej bolo niečo úžasné. Pozeral som sa naň celý deň s údivom, dokonca som si na ňom púšťal filmy. Potom prišiel Galaxy S3 s jeho 720p HD displejom a celý svet ho chcel vlastniť. Rok na to tu už máme 1080p smartphony, ktoré už berieme ako samozrejmosť. To však podľa softwarových inžinierov Google nie je limit.

Najnovšie dohady z Kórei, ktoré sa na internete začali objavovať ešte minulý mesiac totiž naznačujú, že výrobcovia displejov už ako včeličky pracujú na 6 palcových paneloch s rozlíšením 2560 x 1600 pre budúcoročné modely. Tieto zariadenia by bez väčších problémov prekonali hranicu 500ppi. Ani to však podľa všetkého nestačí. V kóde Android 4.3 sa totiž našlo nastavenie s kódom „XXXHIGH“ (extra-extra-extra-high), ktoré zvláda až 640ppi. Podľa všetkého je však určené pre 4K televízie.

Ak by ste však chceli 640ppi 4K (Ultra HD) displej, jeho veľkosť by mala byť len 6.88 palcov. Čo hovoríte na vojnu pixelov a ppi? Ste zástancom toho, že to je dôležité alebo je Vám to doslova a dopísmena ukradnuté?

Zdroj: AndroidPolice via AndroidBeat