Úvod Dohady WSJ.com: Google pracuje na hernej konzole s Androidom

WSJ.com: Google pracuje na hernej konzole s Androidom

0

Podľa spravodajského webu wsj.com plánuje internetový gigant Google do budúcnosti priniesť na trh vlastnú hernú konzolu s operačným systémom Android.

Populárny The Wall Street Journal sa vo svojom článku odvoláva na zdroj, ktorý má byť podľa všetkého oboznámený s údajným plánom Google rozšíriť Android aj do iných produktov. Momentálne je možné nájsť operačný systém s logom zeleného robota v obrovskom počte dostupných mobilných zariadení. Podľa spoločnosti IDC, ktorá má za sebou niekoľko väčších prieskumov, poháňa Android až 75% smartfónov a 57% tabletov predaných globálne v prvom štvrťroku 2013, čo sú skutočne chválihodné čísla.

V priebehu posledných mesiacov sa však čoraz viac zväčšuje trend integrovať Android aj do herných konzol, príkladom môže byť taká OUYA alebo GameStick. Ak by sa teda snažila spoločnosť Google o vytvorenie ďalšej konkurencie pre tento pomerne čerstvý trhový segment, nebolo by to priveľkým prekvapením. Pre niektoré krajiny je totižto dostupné aj zariadenie Nexus Q, ktoré funguje ako tzv. domáce multimediálne centrum, určené predovšetkým do obývačky k TV.

Zameranie giganta Google na herný priemysel môže spôsobovať aj obava, že jeho rival Apple príde s podobným nápadom ešte v priebehu tohto roka.

Android sa vďaka enormne narastajúcej popularite stáva lukratívnym miestom pre vývojárov aplikácií a hier. Rozšírenie produktovej rady, s týmto operačným systémom, by tak nepochybne zahralo „do kariet“ nie len internetovému gigantovi.

Neznámy zdroj pre wsj.com tiež dodal, že podľa jeho informácií môžeme očakávať príchod hernej konzoly od Google už túto jeseň/zimu. Ak by sa tieto špekulácie nakoniec stali skutočnosťou, s veľkou pravdepodobnosťou bude niesť toto herné zariadenie v názve, medzi Androiďákmi obľúbené, slovko „Nexus“.

Zdroj: wsj.com via androidandme.com
Foto: android.com