Úvod Aplikácie Photo Sphere pre všetkých: Nainštalujte si novú aplikáciu stock fotoaparátu

Photo Sphere pre všetkých: Nainštalujte si novú aplikáciu stock fotoaparátu [APK]

25

Google edície HTC One a Samsung Galaxy S4 prichádzajú s novou, vylepšenou aplikáciou fotoaparátu a galérie. Na internet sa dostala inštalácia APK, čo znamená, že si nový fotoaparát môže užiť naozaj každý.

Nové Google edície HTC One a Samsung Galaxy S4 prichádzajú s jednou zaujímavou vychytávkou. S vylepšenou aplikáciou fotoaparátu, ktorá je o stupienok vyššie oproti aplikácie fotoaparátu, ktorú nájdete na Nexus 4. Doteraz sme si mysleli, že nová aplikácia fotoaparátu bude súčasťou Android 4.3, no podľa všetkého ju Google vylepšil len pre príležitosť uvedenia Google edícií dvoch najväčších vlajkových lodí.

(Staro)nová aplikácia fotoaparátu je v podstate rovnaká ako nájdete na Nexus 4. Zmenilo sa len jej ovládanie, ktoré už nie je v kruhu ale viac menej v polkruhu. Okrem iného pribudlo aj nastavenie, kde tlačidlá pre menenie hlasitosti budú pracovať ako fyzické tlačidlá pre fotenie.

fotak2-1020

Aplikácia samozrejme pochádza z fóra XDA-Developers a stiahnuť si ju môžete z nasledujúcich odkazov.

Odkaz 1: com.google.android.gallery3d.apk

Odkaz 2: com.google.android.gallery3d.apk

Nový fotoaparát si nainštalujete rovnako ako každú inú aplikáciu. Do pozornosti však dávam fakt, že ak novú aplikáciu inštalujete na Nexus zariadenie, aplikácia nahradí Vašu starú verziu. Ak si však nový fotoaparát inštalujete na zariadenie, ktoré nie je Nexus, vytvorí sa samostatná ikonka.

To, či aplikácia funguje aj na starších Android verziách zatiaľ nevieme, keďže v redakcii máme len kúsky s Android 4.0 a vyššie. Každopádne, dajte nám vedieť v komentároch, či Vám funguje bez problémov.

Zdroje: Reddit, XDA-Developers via AndroidAuthority