Úvod Dohady Nokia EOS: Uniknuté fotky neznámeho smartfónu s WP a 41MPx fotoaparátom

Nokia EOS: Uniknuté fotky neznámeho smartfónu s WP a 41MPx fotoaparátom

6

Na internete sa objavili nové fotografie, ktoré poodhaľujú záhadný smartfón. Podľa viacerých detailov, viditeľných na týchto fotkách a zverejnených na GSMarena.com, by tak malo ísť o nové zariadenie od fínskeho giganta Nokia. Nemal by mu teda chýbať operačný systém Windows Phone a fotoaparát s tak trošku netradičným počtom megapixelov. Ide však len o dohady, preto je možné pravdivosť fotiek, s neznámym WP smartfónom Nokia, zatiaľ v značnej miere popierať.

Záhadne zariadenie, v čiernom prevedení, koluje internetom bleskovou rýchlosťou. Nové, narýchlo vyhotovené fotografie, na ktorých je podľa rôznych špekulácií očakávaný foto-mobil so značkou Nokia, sa začínajú objavovať na technologických weboch po celom svete.

Ak by však išlo skutočne o pripravovaný smartfón EOS, mohli by sme ho označiť aj za nasledovníka nie moc populárneho kúsku Nokia 808 PureView, na základe niektorých črtov v konštrukcii. Tieto identické črty je vidieť predovšetkým vo vysunutej oblasti zadného krytu v hornej časti (foto nižšie), kde má byť v záhadnom smartfóne údajne umiestnený 41MPx fotoaparát/kamera s PureView senzorom a xenónovým bleskom.

Web WPcentral.com vo svojom článku o očakávanom zariadení Nokia EOS tvrdí, že by mal tento foto-mobil disponovať krytom z polykarbonátu, OLED displejom s rozlíšením 768×1280 pixelov a s hrúbkou o 1mm menšou ako Nokia Lumia 920, no zároveň s väčším výbežkom pre fotoaparát na zadnej strane krytu. Či sa však stane Nokia EOS naozaj realitou, uvidíme možno neskôr, no bude zaujímavé sledovať Android a iOS konkurenciu, ako na nový smartfón s operačným systémom WP zareaguje.

gsmarena_106Foto: gsmarena.com

gsmarena_101Foto: gsmarena.com

Zdroj: gsmarena.com, wpcentral.com via theverge.com