Úvod Novinky Nabíjačka, ktorá Vám bude fungovať aj v lese

Nabíjačka, ktorá Vám bude fungovať aj v lese

4

Predstavme si situáciu, že sa vyberiete na huby alebo len tak do prírody na túru. Zabudli ste si vypnúť WiFi alebo GPS a tak Vám Váš moderný smartphone umrie v rukách na nedostatok šťavy. Čo teraz? Nedajbože potrebujete zavolať pomoc alebo len potrebujete spustiť navigáciu.

Tu na rad prichádza šikovná nabíjačka pre každého turistu, BioLite CampStove, ktorá Vám nabije telefón za použitia starého dobrého ohňa. Zaujímavá nabíjačka sa skladá z dvoch častí. Do jednej z nich sa vkladá drevo, ktoré po zapálení dobije druhú časť nabíjačky, samotný agregátor. Okrem zohriatych rúk a neškodnej opečenej klobásky si tak môžete nabiť mobil doslova v strede lesa. Agregátor má stály výstup 2W @5V s maximálnym výstupom 4W @5V.

2

Ak ste vášnivým turistom, takáto pomôcka môže byť Vaša už od 130 dolárov. Čo sa týka času za aký bude Váš telefón nabitý, to záleží samozrejme od zariadenia. Výrobca však uvádza iPhone 4S (2G) pri ktorom uvádza, že 20 minút ohňa Vám nabije mobil na 60 minútový hovor. Či už je to pravda alebo nie necháme na Vás, každopádne je to však veľmi zaujímavé.

[nggallery id=304]

Zdroj: Zaujimavosti