Úvod Neprehliadnite vlavo Koreaherald.com: Zuckerberg navštívil vedenie Samsung-u, údajne prejavil záujem o „Facebook smartfón“

Koreaherald.com: Zuckerberg navštívil vedenie Samsung-u, údajne prejavil záujem o „Facebook smartfón“

2

Tento týždeň navštívil Mark Zuckerberg, jeden zo spoluzakladateľov populárnej sociálnej siete Facebook, vrcholový manažment technologického giganta Samsung Electronics priamo v Seoul-e, Južnej Kórei. Podľa zdroja Koreaherald.com tento úspešný mladý muž údajne prejavil záujem o výrobu smartfónu so značkou Samsung, no s užívateľským prostredím operačného systému v štýle Facebook-u.

„V tejto dohode nie je žiadny monetárny význam“

Zuckerberg má podľa všetkého obrovský záujem začať bližšie spolupracovať s kórejským Samsung-om, ktorej výsledkom by mal byť jeden z ďalších tzv. „Facebook smartfónov“. Do podobného projektu sa však dávnejšie pustila aj spoločnosť High Tech Computer (HTC), vďaka čomu majú spotrebitelia možnosť zaobstarať si smartfón HTC First s operačným sytémom Android, špeciálnymi funkciami, či s užívateľským prostredím Facebook Home, ktoré je inšpirované najväčšou sociálnou sieťou.

O smartfón HTC First ale neprejavili zákazníci priveľký záujem, preto je teraz veľká pravdepodobnosť, že sa Zuckerberg a jeho vedenie z Facebook-u trošku konečne poučili, a chcú posledný „Facebook“ model trošku modifikovať s kombináciou populárnejšej značky. Podobné fiasko sa totižto udialo aj pri staršom smartfóne HTC ChaCha pred niekoľkými rokmi.

Podľa Samsung-u neprinesie podobný druh spolupráce s Facebook-om, na spoločnom mobilnom zariadení, žiadne veľké výhody vo forme finančných ziskov, preto je nepravdepodobné, že sa do toho kórejsky výrobca elektroniky naozaj pustí. Kto Facebook skutočne často používa, má možnosť nainštalovať si do Android zariadenia oficiálnu alebo neoficiálnu aplikáciu pre jednoduchší prístup k virtuálnej komunikácii s priateľmi.

Zuckerberg taktiež podotkol, že platforma Facebook môže pomôcť menším kórejským spoločnostiam nabrať globálne rozmery.

Zdroj: koreaherald.com via androidandme.com
Foto: koreaherald.com