Úvod Novinky Intel ukázal referenčný tablet: Štvor-jadrový Silvermont Bay Trail procesor, Android 4.2.2 a...

Intel ukázal referenčný tablet: Štvor-jadrový Silvermont Bay Trail procesor, Android 4.2.2 a displej s rozlíšením 2560 x 1440

3

O tom, že Intel plánuje použitie svojho dvoj-jadrového procesru Clover Trail+ 1.6GHZ Atom v novým tabletoch sme už vedeli niekoľko týždňov, ba dokonca mesiacov. Počas podujatia Computex 2013 sme sa konečne dočkali prvého tabletu, ktorý tiká vďaka procesoru od čipového giganta. Jedná sa o Asus MeMo Pad FHD, ktorý okrem iného ponúka 10 palcový 1080p displej a 2GB RAM.

Ak Vás tieto špecifikácie v roku 2013 nijak extrémne neoslovili, pokračujte v čítaní, keďže Intel pripravil aj referenčný tablet, teda svoju predstavu toho, ako by mal vyzerať tablet s ich procesorom. Volá sa Bay Trail-T a beží vďaka novej generácii Atom procesorov pod názvom Silvermont. Redaktorom z AnandTech sa podarilo „pohrať sa“ s týmto modelom, ktorý okrem iného ponúka aj 10 palcový tablet s rozlíšením 2560 x 1440. Ó a aby som nezabudol, na tablete beží Android 4.2.2 Jelly Bean a Windows 8.

intel2

Intel sľúbil, že ich Bay Trail ponúka dvojnásobný výkon procesoru a trojnásobný výkon grafického čipu oproti Colver Trail (čip, ktorý sa nachádza v MeMo Pad FHD) a ako čerešničku na torte, týždeň v pohotovostnej dobe. Je veľká škoda, že sa jedná len o referenčný tablet, no je veľmi pekné vidieť, že Intel to nevzdáva a na trh, ktorý je momentálne dominovaný procesormi ARM sa pokúša dostať zubami nechtami.

Čo na novinku od Intelu hovoríte Vy? Veľmi rád by som si predstavil tablet s dualbootom Androida a Windows 8.

Zdroj: Phandroid