Úvod Novinky Huawei údajne prejavil záujem o kúpu Nokie, dočkáme sa legendy s Androidom?

Huawei údajne prejavil záujem o kúpu Nokie, dočkáme sa legendy s Androidom?

2

Čínska spoločnosť Huawei údajne rozmýšľa nad kúpou fínskeho výrobcu mobilných zariadí Nokia, uvádza tak vo svojom článku web Financial Times.

Podľa slov Richard-a Yu, predsedu spotrebiteľsko-obchodnej skupiny Huawei, ktoré zazneli popri predstavovaní modelu Ascent P6 18. júna v Londýne, má zvažovať tento čínsky výrobca telekomunikačnej techniky investíciu na odkúpenie legendy medzi mobilnými zariadeniami. Avšak, to ako ďaleko vzájomné rokovania o obchode v budúcnosti zájdu, záleží už len na ochote Nokie.

Nokia a Android, rozprávka alebo skutočnosť?

Značka Huawei v poslednom čase začala naberať na popularite po celom svete, najmä vďaka zaujímavým a cenovo dostupným mobilným zariadeniam s operačným systémom Android. Ak by sa ale táto investícia nakoniec podarila, čo by to mohlo znamenať pre Windows Phone a Nokiu? Podľa všetko stojí za týmto nápadom obrovská chuť Huawei začať poriadne šľapať na päty súčasným gigantom z Kórei a USA.

„Dvadsať rokov dozadu sme boli ničím, teraz však disponujú naše produkty (smartfóny) obrovskou kvalitou a naši zákazníci nám hovoria, že sme najlepší“ vysvetlil Richard Yu, ktorý sa neuspokojuje ani s tretím najväčším počtom zásielok smartfónov ihneď za Samsungom a Apple. „Chceme sa dostať bližšie ku konkurencii, chcem viesť!“ nešetril sebavedomými slovami.

Yu uštedril komentár aj na veľkého konkurenta pre Android, Windows Phone. Podľa neho tak nemôžeme zatiaľ hovoriť o úspechu tohto operačného systému od Microsoftu, má veľmi malý trhový podiel a stále vyžaduje licenčné poplatky, na rozdiel od populárneho Androidu, ktorý je zdarma.

Fínska Nokia sa pre malý záujem o jej produkty v posledných rokoch topila v problémoch, okrem zoštíhľovania jej prevádzok začala spoluprácu s Microsoftom, čo prinieslo na pulty predajní zopár modelov smartfónov s operačným systémom Windows Phone. Ten sa stretol s pomerne veľkou kritikou, najmä vďaka jeho užívateľskému prostrediu, ktoré je podľa niektorých ľudí vhodné tak akurát pre seniorov so slabším zrakom.

Ako sa bude táto plánovaná investícia ďalej vyvíjať, uvidíme až neskôr. Môžeme si byť ale istí, že nejaký ten čas to ešte určite potrvá, no pre sladkú kombináciu kvalitného hardvéru a dizajnu od Nokie s obľúbeným operačným systémom Android sa oplatí čakať aj celú večnosť, no nie?

Zdroj: ft.com via 9to5google.com
Obrázok: cdn-static.cnet.co.uk