Úvod Dohady HTC One mini existuje, predávať sa začne v auguste

HTC One mini existuje, predávať sa začne v auguste

4

O HTC One mini sa na internete do dnešného dňa objavilo len málo informácií, ktoré by potvrdili jeho existenciu. To sa však dnes mení a aj napriek tomu, že novinka neprichádza priamo od HTC sa môžete tešiť na menšiu verziu obľúbenej vlajkovej lodi. Informácie totiž pochádzajú od „zdrojov, ktoré majú k zariadeniu veľmi blízko.“

Zdroj, ktorý chcel ostať anonymný pre Bloomberg potvrdil, že zariadenie by sa malo začať predávať už v auguste, čo sa zhoduje s niekoľkými špekuláciami. Potvrdzuje to teda fakt, že zariadenie skutočne existuje a vo Vašich rukách by sa mohlo ocitnúť už o niekoľko mesiacov.

Menší displej, slabší procesor a Ultrapixely

Tak ako to už býva zvykom pri „mini“ zariadeniach, špecifikácie nebudú až také výkonné ako pri vlajkovej lodi. HTC One mini by mal disponovať menej výkonným procesorom a displejom s nižším rozlíšením.

Ak teda zhrnieme všetky dohady a špekulácie na jednu kopu, dostaneme dvoj-jadrové zariadenie s procesorom Snapdragon 400, 2GB RAM, 16GB internej pamäti a 4 megapixelový fotoaparát s technológiou UltraPixel.

htconemini

Veľkosť displeja bude pravdepodobne 4.3 palca s rozlíšením 720p, čo sa s veľkým bratom v podobe HTC One nedá porovnávať, no stále ide o displej s veľmi vysokým rozlíšením.

Samsung Galaxy i9190 S4 Mini môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Pre HTC nastáva ďalší kritický krok v regenerácii. HTC One mini bude totiž konkurovať populárnemu Galaxy S4 Mini. Otázkou ostáva už len to, aké obľúbené bude menší HTC One medzi spotrebiteľmi. Dajte nám vedieť v komentároch, tešíte sa na menší prírastok do rodiny HTC One?

Zdroj: Bloomberg via AndroidAuthority