Úvod Novinky Aplikácie Google Reader končí už 1. júla. Najvhodnejšia alternatíva Feedly je pripravená Vám...

Google Reader končí už 1. júla. Najvhodnejšia alternatíva Feedly je pripravená Vám pomôcť

0

Google Reader nás bohužiaľ navždy opustí už o pár dní a tak nám neostáva nič iné, len nájsť si schopnú alternatívu. Po tom, ako Google ohlásil, že svoju obľúbenú službu vypne sa na internete objavilo niekoľko alternatív, doslova ako húb po daždi. Služba Feedly na internete existovala aj pred oznámením o konci Google Reader, no práve koniec služby od Google bol podnetom pre rýchlejší vývoj nie len aplikácie ale samotnej služby, ktorá práve včera prešla veľkou aktualizáciou. Od teraz Feedly ponúka všetky Vaše RSS zdroje priamo z cloudu, čo znamená, že ich nikdy nestratíte, presne ako pri Google Readeri.

Okrem toho to znamená, že pre používanie Feedly nepotrebujete žiadne pluginy ani žiadne iné rozšírenia. RSS čítačka tak funguje na všetkých prehliadačoch, dokonca aj na staručkom IE.

Je samozrejmé, že Feedly nie je jedinou náhradou za Google Reader. Aj napriek tomu, že mi vyhovuje jeho funkcionalita, tak ma odrázda jeho grafické spracovanie, ktoré mi pri celodennom čítaní lezie hore krkom. Pre tých z Vás, ktorí však čítajú články len sem-tam je to perfektná aletrnatíva s veľmi peknou Android aplikáciou. Okrem toho to vyzerá tak, že ich infraštruktúra je postavená tak, aby vydržala nápor niekoľko miliónov feedov, keďže už teraz ich denne spracujú vyše 25 miliónov.

Akú alternatívu za Google Reader máte Vy? Čo hovoríte na Feedly?

Zdroj: Feedly via Gizmodo