Úvod Aplikácie Google potvrdzuje odkúpenie Waze za vyše 1 miliardu dolárov

Google potvrdzuje odkúpenie Waze za vyše 1 miliardu dolárov

2

Cez víkend sa na internete roztrhlo vrece plné dohád o tom, že Google plánuje odkúpenie populárnej navigačnej aplikácie, ktorá má korene v Izraeli. Google dnes konečne potvrdil odkúpenie, no aj napriek tomu, že nám presne neobjasnil koľko zaplatil, povráva sa, že mu z účtu ubudla vyše jedna miliarda dolárov.

Aktuálni používatelia Waze sa môžu tešiť na bezchybné fungovanie aplikácie, keďže Google neplánuje jej odstavenie, minimálne v najbližšej dobe.

waze1

Waze používa približne 50 miliónov ľudí na iOS a Android zariadeniach, čo prináša mapy plné aktuálnych informácií o dianí na cestách. Používatelia môžu počas jazdy nahlásiť policajné hliadky, zápchy, či dokonca najlacnejší benzín. Okrem iného prináša aj funkciu, vďaka ktorej môžete sledovať Vašich kamarátov z Facebooku počas jazdy, samozrejme len vtedy, ak s tým súhlasili.

[fve]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=y_7yoEUrVhw[/fve]

Rôzne funkcie z Waze sa pravdepodobne už čoskoro objavia aj v Google Maps a Google navigácií a aplikácia Waze naopak môže očakávať expertízu vyhľadávacieho giganta. Ako ste na tom Vy? Skúšali ste už niekedy Waze?

[app]com.waze[/app]

Zdroj: Google via AndroidPolice