Úvod Novinky Vivo Xplay: Čerstvý Android smartfón s 5.7-palcovým 1080p displejom a 4-jadrovým procesorom

Vivo Xplay: Čerstvý Android smartfón s 5.7-palcovým 1080p displejom a 4-jadrovým procesorom

0
Rodinka Android zariadení sa deň čo deň rozrastá, no a medzi jej najnovšie prírastky patrí aj smartfón s modelovým označením Xplay, ktorý na sebe hrdo nesie značku čínskej spoločnosti Vivo. Disponuje obrovským 5.7-palcovým displejom, čipom Snapdragon 600 od Qualcomm-u a taktiež 3.400 mAh batériou.

Snímka obrazovky 2013-05-07 o 17.20.24

Čína, svet známy predovšetkým „reverzným inžinierstvom“, alebo jednoduchšie povedané „kopírovaním“ všetkých možných produktov, medzi ktorými sú nepochybne aj mobilné zariadenia s operačným systémom Android. V tomto prípade však nebudeme písať o ďalšej čínskej kópií niektorého z Android smartfónov na našom trhu, ale o novom mobilnom produkte od spoločnosti Vivo, ktorá sa poriadne pochlapila a ukázala konkurencii, čo dokážu jej inžinieri. Výsledkom ich práce je hardvérovo nadupaný smartfón Xplay s našim obľúbeným operačným systémom Android. Ak vás však zaujímajú aj podrobné špecifikácie tohto kúsku, tak čítajte ďalej.

Smartfón Vivo Xplay obsahuje 4-jadrový procesor s frekvenciou 1.7 GHz, grafický procesor Adreno 320, 13 MPx zadný fotoaparát a 5 MPx predný fotoaparát, 16 alebo 32 GB internej pamäte, 2 GB RAM, NFC, dvojicu reproduktorov, Android 4.2 so špeciálne upraveným užívateľským prostredím, 5.7-palcový displej s rozlíšením 1080p a batériu s kapacitou 3.400 mAh. Hrúbka konštrukcie smartfónu Xplay navyše nepresahuje hodnotu 7.99 mm a hrúbka rámiku pri ľavej a pravej strane displeja zase hodnotu 2.3 mm. Celkový dizajn konštrukcie nie je na prvý pohľad ničím zaujímavý, vo viacerých detailoch mi pripomína väčšinu smartfónov na trhu.

Medzi zaujímavé softvérové funkcie určite patrí aj tzv. „Free Touch„, slúžiaca na ergonomickejšie (pohodlnejšie) ovládanie smartfónu jednou rukou, keďže 5.7-palcový displej nie je zrovna najmenší. Stačí teda len zatriasť trošku so smartfónom a to, čo máte práve zobrazené na displeji sa objaví ešte raz, len v menšej verzii. Takto odzrkadlený a zmenšený displej potom len presuniete na také miesto (ľavá strana alebo pravá strana skutočného displeja), z ktorého sa vám bude pohodlne ovládať a navigovať pri držaní jednou rukou. Taktiež nebude displeju prekážať, ak budete mať nasadenú rukavicu. Milovníkov moderných technológií poteší aj funkcia „Air Touch„, vďaka ktorej je možné čiastočne bezdotykovo ovládať displej smartfónu.

Snímka obrazovky 2013-05-07 o 16.53.01 Snímka obrazovky 2013-05-07 o 16.53.10 Snímka obrazovky 2013-05-07 o 16.53.14

Vivo Xplay je možné pred-objednať v Číne za približne 374 Euro, v čiernom alebo bielom prevedení (16 GB verzia). O dostupnosti väčšej, 32 GB verzii nepadli zatiaľ žiadne konkrétne slová, no podľa webu engadget.com sa očakáva jej príchod na čínsky trh ešte v mesiaci Máj. V predajnej krabičke sa nachádza, okrem Android smartfónu Xplay, aj zopár NFC značiek, OTG kábel, ochrana displeja a pekné slúchadlá. Zákazníci v Európe by sa tak mohli k Vivo Xplay dostať cez elektronické obchody, podobne ako to v súčasnosti funguje aj pri iných čínskych smartfónoch.

Zdroj: vivo.com.cn via engadget.com
Obrázok: vivo.com.cn