Úvod Novinky Google Glass: Dotykové ovládanie a užívateľské prostredie

[Video] Google Glass: Dotykové ovládanie a užívateľské prostredie

0
Google zverejnil inštruktážne video, ktoré má zoznámiť nových majiteľov s ovládaním, v užívateľskom prostredí operačného systému okuliarov Glass, prostredníctvom dotykovej plochy.

Inteligentné okuliare od internetového giganta, Google, si pomaličky snažia získať potencionálnych zákazníkov prostredníctvom médii. Stretávajú sa však aj s pomerne veľkou, negatívnou spätnou väzbou, ktorá ide prevažne od ľudí, ktorí nemajú priveľký vzťah k technológiám a majú strach o svoje súkromie. Žiadny revolučný produkt to ale nemal vo svojej histórii vôbec ľahké, všetko nové chce svoje čas, aby si ľudia postupne na to zvykli a začali to brať ako niečo „bežné“. V značnej miere môže táto novinka uľahčiť ich dennodenný život v práci, či spríjemniť voľné chvíle s priateľmi, stačí sa na to pozrieť z pozitívneho uhľa pohľadu. Poďme ale k tomu podstatnému, a tým je čerstvé video na webe YouTube, ktoré ukazuje, ako je jednoduché používať okuliare Google Glass. Zároveň poskytuje náhľad na bližšie detaily ich softvéru.

Okrem súkromia, pár nadávok padlo tiež na hlasové ovládanie, ktorým tieto inteligentné okuliare disponujú, vďaka predčasným obavám z nekvalitného fungovania. Pri Google Glass však užívateľ použije aj ovládanie dotykom prsta na jednoduchú navigáciu v užívateľskom prostredí operačného systému Android, s grafickou inšpiráciou aplikácie Google Now. Domovskú obrazovku okuliarov, užívateľské prostredie a spôsob dotykového ovládania prakticky znázorňuje video nižšie, ktoré má slúžiť ako návod pre nových majiteľov Google Glass.

Snímka obrazovky 2013-05-01 o 7.58.01 Snímka obrazovky 2013-05-01 o 7.59.09 Snímka obrazovky 2013-05-01 o 7.59.36

[fve]http://youtu.be/4EvNxWhskf8[/fve]

Zdroj: YouTube.com via androidcentral.com
Foto: YouTube.com