Úvod Výrobcovia HTC Príjem HTC za posledný mesiac stúpol o $120 miliónov

Príjem HTC za posledný mesiac stúpol o $120 miliónov

0
Predaje HTC One zapríčinili raketový nárast príjmov HTC na $660 miliónov.

HTC zverejnili posledné čísla z ich predajov za apríl 2013, ešte pred ich revíziou. Veľké zmeny by v nich však nemali nastať, tak si ich môžeme prebrať a pozrieť sa na to, aký efekt mala novinka, HTC One.

Za apríl 2013 sa spoločnosti sídliacej v Taiwane podarilo zarobiť NT$19.6 miliardy, čo je v prepočte približne $660 miliónov. To pre HTC okamžite z apríla spravil najlepší mesiac z 2013, keďže oproti marcu 2013 zaznamenali nárast z $540 miliónov. Stále však ide o obrovský prepad oproti $1.2 miliardy, ktoré sa im podarilo zarobiť minulý rok za rovnaké obdobie.

Vyššie príjmy sú pravdepodobne spôsobené predajmi ich novej vlajkovej lodi, HTC One, no je nutné poznamenať, že po celom svete sa HTC One začal predávať až koncom apríla (na Slovensku až koncom mája).

HTC sa spolieha na dobré predaje One. Odhadujú, že za druhý kvartál 2013 by si mali polepšiť o $2.73 miliardy. Keď spoločnosť zverejnila výsledky za prvý kvartál 2013, ostali sme v šoku, keďže sa jednalo o najhoršie výsledky HTC vôbec. Dúfame teda, že sa v druhom kvartáli situácia otočí k lepšiemu.

Zdroj: HTC via AndroidCentral