Úvod Dohady Motorola XT1055 v benchmarkoch: Je toto Google X Phone?

Motorola XT1055 v benchmarkoch: Je toto Google X Phone?

0
V známom benchmarku AnTuTu sa objavilo nové neohlásené zariadenie značky Motorola.

Tak ako vždy, ani teraz nevieme potvrdiť, či ide skutočne o nové zariadenie alebo si z nás len niekto strieľa, no nejaké informácie sú lepšie ako žiadne. Podľa rbmen sa pozeráme na americkú verziu Motorola XT1055, zariadenie, ktoré podľa benchmarku disponuje štvor-jadrovým procesorom Qualcomm Snapdragon tikajúcim na 1.7GHz (Snapdragon 600?) a beží pod Android 4.2.2 Jelly Bean. V teste sa novej Motorole podarilo dosiahnuť 18,252 bodov. Akékoľvek ďalšie špecifikácie bohužiaľ nie sú dostupné.

Okamžite nás napadá, či náhodou nejde o Motorola X Phone (Google X Phone). Modelové označenie nám nič nové nenapovedá, keďže Motorola používa ‚XT‘ pri väčšine nových zariadení, ako napríklad Droid Razr HD (XT925), Droid RAZR M (XT907), či RAZR I (XT890).

Okrem toho sa na internete objavili informácie o tom, že Motorola má na tento rok pripravených niekoľko zariadení, no ani táto informácia zatiaľ nebola potvrdená.

antutumotorola

Situácia okolo Google X Phone je zamotanejšia, než by ste si prvotne mohli myslieť. V prvom rade sa na AnTuTu pred pár dňami objavilo zariadenie, ktoré bežalo pod Android 5.0.1 a dosiahlo približne 15,000 bodov.

Medzičasom sme sa dozvedeli, že Google s vydaním Android 5.0 Key Lime Pie pravdepodobne ešte niekoľko mesiacov počká a namiesto neho predstaví malú aktualizáciu v podobe Android 4.3 Jelly Bean. Dnešné zariadenie však beží „len“ na Android 4.2.2 Jelly Bean, na ktorom sa mu však podarilo dosiahnuť viac bodov.

Či je zariadenie skutočné alebo nie nevieme a ak je, tak nemáme žiadnu záruku, že sa z XT1055 stane Google X. Je však jasné, že Motorola pracuje na nových zariadeniach a ak by sme sa mali riadiť podľa slov Erica Schmidta a Larryho Paga, tak sa máme na čo tešiť.

Google I/O začína už o dva týždne, no či sa na ňom ukáže aj nové zariadenie značky Motorola je stále otázne.

Zdroj: PhoneArena via AndroidAuthority