Úvod Výrobcovia LG LG ukázal IPS displej s 1 mm rámikom

LG ukázal IPS displej s 1 mm rámikom

7

Spoločnosť LG na technologickej konferencii vo Vancouveri ukázala nový displej, ktorý nie je výnimočný parametrami ale skôr rozmermi.

Kórejský výrobca sleduje súčasný trend dostať čo najväčšiu zobrazovaciu plochu do čo najmenšieho tela, čím by sa zmenšili rozmery smartfónov a tabletov, no pri zachovaní relatívne veľkého displeja.

Na konferencii bol k videniu 5 palcový HD displej používajúci populárnu IPS technológiu, ktorá je známa z predošlých LG zariadení a ponúka verné zobrazenie farieb či lepšie pozorovacie uhly. Technológia TFT Oxide sa zase postará o nízku spotrebu energie čo je vítané vzhľadom na to, že práve displej si z nej ukradne najviac.

Screenshot from 2013-05-23 16:38:54

Jas displeja sa zastavil na hodnote skromných 250 nitov, no pri následnom vývoji a komerčnom využití toto číslo určite stúpne. Tieto „vlastnosti“ obopína už spomínaný 1 mm rámik.

Spoločnosť sa nevyjadrila kedy presne príde s displejom na trh ale predpokladáme, že ešte popracuje na lepšom jase a hustote pixelov s 1080p rozlíšením. V takom Nexus smartfóne ďalšej generácie by sa podľa nás vynímal parádne.

zdroj: androidauthority.com