Úvod Výrobcovia Google Google Glass nebude tolerovať Vaše nadávky

Google Glass nebude tolerovať Vaše nadávky

3

Google Glass je zvláštne zariadenie, ktoré mnohých straší, mnohých dokonca desí a mnohých (vrátane nás) láka. Zatiaľ čo vývojári pracujú na nových využitiach ako napríklad čítaní noviniek, či posielaní tweetov sme sa dozvedeli zaujímavú informáciu, ktorá nám síce v ničom nepomôže, no aspoň je zaujímavá. Jedna z funkcií, ktorú Google zakomponoval do Google Glass je filtrácia nadávok.

Vyzerá to tak, že Google Glass bude cenzúrovať všetky nadávky (zatiaľ len v angličtine) a po ich detekcii ich nahradí nejakým iným slovom. Táto funkcia sa podľa slov tých, ktorí majú tú česť ‚hrať‘ sa s Google Glass nedá vypnúť. Nie, že by šlo o zlú vec, no som presvedčený, že keď raz Google Glass dorazí aj na Slovensko, tak si ich cenzúra s naším pestrým jazykom len tak ľahko neporadí. Redaktori PhoneArena však okamžite upozornili na problémy, ktorý tento software môže spôsobiť nevinnému človeku pod menom „Mike Oxlong.“

Ak hľadáte viac zaujímavých informácií o Google Glass tak čítajte ďalej. Inteligentné okuliare sa podľa všetkého budú dať ovládať žmurkaním. S aplikáciou Winky prišiel vývojár Mike DiGiovanni, ktorý aplikáciu odoslal aby ju vyskúšali aj ostatní majitelia. Ak chcete niečo odfotiť, stačí dlhšie žmurknúť, pravdepodobne aby si to aplikácia nepomýlila s Vašim normálnym žmurknutím.

Zdroj: Geek, +Mike DiGiovanni via PhoneArena