Úvod Novinky Galaxy S4 Zoom je 16MPx kamerofón, ktorý bude konkurovať Nokia EOS a...

Galaxy S4 Zoom je 16MPx kamerofón, ktorý bude konkurovať Nokia EOS a Sony Honami

0

Vyzerá to tak, že okrem full HD smartphonov sa pomaly ale isto schyľuje aj k vojne kamerofónov, ktoré budú disponovať nevídanou kvalitou fotografií. Prvým zariadením, ktoré by malo priniesť vysokú kvalitu je Sony Honami, ktoré by malo disponovať Cyber-shot kvalitou. Ďalším adeptom je Nokia Lumia EOS a Nokia Lumia 928. Samsung sa zachoval tak, ako ho poznáme a aj v tejto kategórii chce mať zastúpenie.

To nás pekne privádza ku Galaxy S4 Zoom, s modelovým označením SM-C1010. Ponúkne, tak ako už možno očakávate, vylepšený, 16MPx fotoaparát, ktorý by mal 13.1MPx senzor, ktorý momentálne používa ‚klasická‘ verzia Galaxy S4 „strčiť do vrecka.“

Ako už názov zariadenia napovedá, fotoaparát by mal disponovať optickým zoomom, no to bude mať dopad na zvyšok špecifikácií, ktoré sa radia do kategórie mid-range zariadení. Pôjde o 4.3 palcový qHD Super AMOLED displej, 8GB vnútornej pamäti s podporou microSD až do 64GB, Bluetooth 4.0 LE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n a A-GPS. Zariadenie bude bežať pod Android Jelly Bean, na ktorom bude samozrejme nalepená nadstavba TouchWiz Nature UX. Informácie o procesore a RAM zatiaľ nie sú známe.

Samsung Galaxy S4 Zoom by sa mal na trhu objaviť už toto leto v bielom a čiernom prevedení. Či Samsung nájde recept na Nokia EOS a Sony Honami uvidíme v ich priamom súboji, ktorý sa uskutoční priamo v našej redakcii.

Zdroj: SamMobile via PhoneArena