Úvod Novinky Top 5 skvelých živých pozadí pre váš homescreen

Top 5 skvelých živých pozadí pre váš homescreen

4

Živé pozadia sú jedinečná funkcia operačného systému Android aj vďaka ktorej sa odlišuje od konkurencie a navyše dáva možnosť užívateľom prispôsobovať a prispôsobovať vzhľad svojej domácej obrazovky podľa svojej chuti. Statické pozadia sú predsa len pre niekoho trochu nudné a mať na obrazovke pohybujúce sa objekty aj za cenu mierne zvýšenej spotreby batérie stojí za to.

Živých pozadí je v Play Store nespočetné množstvo od úplne nechutných až po naozaj prepracované, spôsobujúce vizuálne orgie. Pozrite sa s nami na 5 skvelých živých pozadí, ktoré by Vám nemali chýbať.

Keďže vzhľad pozadí je do značnej miery subjektívny a ak si myslíte, že nasledujúci výber stojí za deravý groš, zdôverte sa nám s vašimi top živými pozadiami v komentároch a stanú sa predmetom ďalšieho článku.

Nexus Revamped

unnamed

Nexus live wallaper bolo jedno vôbec z prvých živých pozadí predstavené Googlom. Behajúce kocky po displeji sú fascinujúce nehovoriac o tom,  keď si dokážete prispôsobiť ich farbu, rýchlosť častíc ako aj samotné pozadie na ktorom častice behajú. Live wallpaper samozrejme reaguje na dotyk a opäť si môžete prispôsobiť druh akcie, ktorá sa pri dotyku uskutoční. V plnej verzii sa živé pozadie dokáže napríklad premeniť na statické pri poklese kapacity batérie na určitú hodnotu alebo sa budú vlastnosti častíc meniť podľa klesajúcej kapacity batérie.

[app]com.stealthcopter.nexusrevamped[/app]

[app]com.stealthcopter.nexusrevampedpro[/app]

Nexus 4 Dot

nexus-4-live-wallpaper

Pri Nexuse ešte zostaneme ale tentokrát priamo pri poslednom modely Nexus 4. Toto živé pozadie je v zariadení priamo predinštalované, no to neznamená, že si ho nemôžu dopriať aj ne-majitelia Nexusu 4. Živá tapeta napodobňuje zadnú stranu Nexus 4 smartfónu a asi najlepšie na displeji vyzerajú odtiene čiernej, sivej poprípade bielej, ktoré si v aplikácii nastavíte. Nechýba prispôsobenie rýchlosti efektov či zmena tvaru zo štvorcov do kruhov a podobne. Živé pozadie je úplne bezplatné ale v jeho nastaveniach kde tu vyskočí reklama.

[app]com.androidwasabi.livewallpaper.nexusdot[/app]

aniPet Aquarium

unnamed (2)

Ak sa aj Vy dokážete hodiny len tak bezcielne pozerať do akvária na plávajúce stvorenia, toto živé pozadie Vás uchváti. Displej smartfónu sa premení na exotický koralový útes, kde môžete uvidieť plávať až 20 rýb súčasne, pričom plná verzia ich ponúka až 180 druhov v 20-tich kategóriach. Aby to nebolo len tak, rybičky postupne rastú, ich samotnú veľkosť si dokážete prispôsobiť a nechýba ani kŕmenie v podobe tapnutia po displeji.

[app]com.anifree.anipet.aquarium.ad[/app]

[app]com.anifree.anipet.aquarium[/app]

Bubble

unnamed (3)

V jednej známej reklame na čokoládu z minulosti sa hovorilo „milujem bublinky“. To si zrejme povedali aj vývojári tohto pozadia, ktoré je jednoduché ale aspoň neobťažuje výstrednosťami a príjemne dopĺňa elementy na domácej obrazovke ako ikony a widgety. Poletujúce bublinky môžete samozrejme prasknúť ťuknutím, prispôsobiť si ich veľkosť, množstvo, farbu pozadia a ak ste naozaj plný kreativity do bublinky si dokážete vložiť konkrétny obrázok alebo fotku.

[app]com.anifree.anipet.aquarium[/app]

Photo FX

unnamed (4)

Pokiaľ sa Vám myšlienka živých pozadí v celku páči ale chceli by ste si zároveň zachovať „kontakt“ so svojou rodinou, priateľom, deťmi alebo hoci s mačkou, tento live wallpaper môže byť poskladaný práve z ich fotografií. Jedná sa o akúsi prezentáciu, do ktorej si nadefinujete snímky už spomínaných priateľov rodiny a podobne, kde ich dokážete obohatiť o rôzne rámčeky, animácie filtre či nespočetné množstvo efektov.

[app]slide.photoWallpaper[/app]

[app]slide.photoWallpaper.unlocker[/app]

zdroj: talkandroid.com