Úvod Aplikácie Štrngnite si s niekým s pohárom od Budweiseru a stanete sa priateľmi...

Štrngnite si s niekým s pohárom od Budweiseru a stanete sa priateľmi na Facebooku

1

Ak ste toho názoru, že alkohol na zbližovanie ľudí nestačí (nikoho takého okrem Budweiseru nepoznám), tak máte šťastie. Spomínaný pivovar totiž prišiel so zaujímavou novinkou. Konkrétne za tým stojí ich pobočka v Brazílii, ktorá prišla s „high-tech čipom integrovaným s Facebookom,“ ktorý Vás spriatelí na Facebooku hneď po tom, ako si spolu štrngnete. Pohár sa s Vašim Facebook účtom spojí pomocou QR kódu na jeho spodnej strane a okrem toho disponuje aj s LED svetielkom, ktoré sa rozsvieti ako potvrdenie toho, že máte nového kamaráta alebo kamarátku.

Podľa servera to The Drum budú nové poháre používané na udalostiach, ktoré bude sponzorovať Budweiser, ako napríklad festivaly. Marketingové oddelenie dúfa, že si ich značku všimne viac ľudí. Jediná nevýhoda, ktorá ma momentálne napadá je ak by Vám Vaši skvelí kamaráti ukradli pohár, ktorý ste si prepojili s Facebook účtom a začali si štrngať so všetkými okolo.

Ako poznamenali českí redaktori zo Živě.cz, na Slovensku a Česku by nasadenie takýchto pohárov mohlo spôsobiť preťaženie Facebooku, ktoré by si mohli vysvetliť ako DDoS útok. Koniec koncov, naši západní bratia sú najväčšími konzumentmi piva na svete.

[fve]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9FdnssHlcRk[/fve]

Zdroj: The Verge via Živě