Úvod Novinky Samsung oficiálne predstavil 5.8 a 6.3 palcový Galaxy Mega

Samsung oficiálne predstavil 5.8 a 6.3 palcový Galaxy Mega

1
Android 4.2 a najnovší Nature UX od Samsungu na zariadeniach, ktoré ohromia veľkosťou

Po niekoľkých týždňoch rôznych špekulácií sme sa konečne dočkali a Samsung oficiálne predstavil ich novú sériu Galaxy Mega – rodinu veľkých 5.8 a 6.3 zariadení. Oficiálne mená sú také, aké sme si mysleli, že budú a teda Galaxy Mega 5.8 a Galaxy Mega 6.3.

mega-01 mega-07

Narozdiel od Galaxy Note II však zariadenia Galaxy Mega neprichádzajú s podporou S-Pen. Obe zariadenia však majú prístup k najnovším softwarovým funkciám ako Galaxy S4, keďže bežia pod najnovším Android 4.2 Jelly Bean a najnovším TouchWiz UI. Znamená to teda, že všetky funkcie, ktoré boli spomenuté pri predstavení Galaxy S4 budú fungovať aj na zariadeniach Galaxy Mega.

Medzi samotnými zariadeniami Galaxy Mega 5.8 a Galaxy Mega 6.3 je niekoľko rozdielov. Galaxy Mega 6.3 podporuje LTE a používa dvoj-jadrový procesor nataktovaný na 1.7GHz, zatiaľ čo 5.8 palcová verzia beží vďaka 1.4GHz procesoru a podporuje len HSPA+21. Galaxy Mega 6.3 okrem toho využíva displej s vyšším „HD“ rozlíšením (pravdepodobne 720p). Jeho menší súrodenec využíva len qHD rozlíšenie (960 x 540). 5.8 palcový model sa Vám zapne vďaka jeho 2,600mAh batérii, zatiaľ čo 6.3 palcový model si „šťavu“ zoberie z 3,200mAh baterky. Obe zariadenia disponujú balíčkom 1.5GB RAM, 8Mpx zadným fotoaparátom a 1.9MPx predným fotoaparátom.

Galaxy Mega 6.3 je rozhodne high-end zariadenie tejto série a je to vidieť aj v tom ako zariadenie vyzerá. Tenký rámik a pochrómovaný bok zariadenia pripomína zväčšený Galaxy S4. Na druhej strane tu máme Galaxy Mega 5.8, ktorý sa skôr podobá na Galaxy S3.

Dnešné novinky od Samsungu prichádzajú ako snaha v boji proti ostatným spoločnostiam ako LG, ZTE, či Huawei, ktoré sa taktiež snažia naskočiť na rozbiehajúci sa vlak s veľkými displejmi. Nižšie nájdete obrázky oboch zariadení, Galaxy Mega 5.8 (biely) a Galaxy Mega 6.3 (čierny).

[nggallery id=288]

Zdroj: Tlačová správa via AndroidCentral