Úvod Výrobcovia HTC Samsung Galaxy S4 vs HTC One: Porovnanie Megapixelov s Ultrapixelmi

Samsung Galaxy S4 vs HTC One: Porovnanie Megapixelov s Ultrapixelmi

15

Súboj HTC One a Samsung Galaxy S4 je bezpochyby jeden z najväčších v histórii Android zariadení. Samsung svoju novinku postavil na úspechu jeho predchodcov, Galaxy S III, Galaxy SII a Galaxy S, zatiaľ čo v HTC razantne zmenili stratégiu a prišli s novým dizajnom a funkciami ako Zoe, BoomSound a BlinkFeed.

Keď Samsung predstavil svoju dlhoočakávanú novinku a vymenoval všetky jeho funkcie, pripadalo mi to ako keby narazil na „stenu aktualizácií.“ Ide o situáciu, keď novinka pôsobí ako malé vylepšenie, než úplne nové zariadenie (niečo na spôsob iPhone). Samozrejme, že nový hardware je úžasný, displej je ohromný, no myslím si, že majitelia Galaxy S III nepocítia nutnosť svoje zariadenie tak skoro vymeniť.

[alert type=“green“]Poznáme najnižšiu cenu HTC One slovenských e-shopov. Nájdeš ju tu![/alert]

To je pravdepodobne najsilnejšou stránkou nového HTC One. Nepodobá sa na nič, čo sme tu doteraz mali. HTC si svoje schopnosti vyskúšal na HTC J Butterfly / Droid DNA, no nový HTC One je dokonca aj oproti tomuto zariadeniu úplne iná liga.

Jedným z najväčších predajných bodov oboch zariadení sú ich fotoaparáty. Samsung stavil na overenú stratégiu čo najväčšieho počtu megapixelov, zatiaľ čo v HTC zvolili iný prístup a zamerali sa na veľkosť jednotlivých pixelov, ktoré použili v ich 4MPx fotoaparáte s prívlastkom ‚ultrapixelový‘.

[alert type=“green“]Chceš ušetriť na kúpe Galaxy S4? Tu je najnižšia cena.[/alert]

Keď som sa s oboma zariadeniami zoznamoval po prvýkrát, tak sa mi viac páčilo fotenie s HTC One. Pôsobil na mňa rýchlejšie, zaostroval oveľa lepšie a celkovo na mne zanechal príjemný pocit. Samsung Galaxy S4 má na druhú stranu veľký počet módov, ktoré som poriadne ani nestihol otestovať.

Dobrou správou je pre nás fakt, že redaktori Techno Bufallo spravili podrobný test, v ktorom porovnali kvalitu fotoaparátu na Galaxy S4 a fotoaparátu na HTC One. Všetky snímky boli odfotené na automatických nastaveniach. Povedzte nám teda, ktorý z fotoaparátov sa Vám pozdáva viac?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Zdroj + fotografie: Techno Buffalo