Úvod Novinky Samsung Galaxy S4: Rozobratie potvrdzuje, že oprava je jednoduchšia, než pri Galaxy...

Samsung Galaxy S4: Rozobratie potvrdzuje, že oprava je jednoduchšia, než pri Galaxy S III

0

Samsung Galaxy S4 sa začne predávať už čoskoro a analytici tvrdia už teraz, že predaje v prvom mesiaci môžu dosiahnuť neuveriteľných 10 miliónov kusov, no jedna otázka ostala nezodpovedaná. Ako ľahko, alebo ťažko sa dá novinka opraviť? Keď sa technici iFixit zamerali na HTC One, upozornili na to, že ani vymenenie baterky nie je tak jednoduché, ako by ste si možno mysleli a zariadeniu dali extrémne nízke skóre, čo sa opraviteľnosti týka.

sgs41 sgs42

Zatiaľ čo čakáme na návod a verdikt od iFixit, redaktori Techno Buffalo zobrali spravodlivosť do vlastných rúk a Galaxy S4 rozobrali rýchlosťou svetla.

Čo je zaujímavé je fakt, že podľa všetkého je rozobratie a následná oprava Galaxy S4 extrémne jednoduchá. Prvým krokom je samozrejme odstránenie zadného krytu, ktorý odkryje prístup k batérii, microSD slotu a SIM slotu. Druhým krokom je odstránenie deviatich skrutiek, ktoré držia pokope prednú a zadnú stranu zariadenia.

Po tomto kroku je už ľahké manipulovať s komponentami ako s 13MPx fotoaparátom. Celkovo to vyzerá tak, že Galaxy S4 v prípade poruchy opravíte jednoduchšie, než Galaxy S III. Jediným problémom, na ktorý upozornili redaktori z Techno Buffalo je fakt, že výmena displeja je o niečo zložitejšia a cena za jeden kus sa pravdepodobne vyšplhá až na $200. Video a viac fotografií z rozoberania nájdete na webe Techno Buffalo.

Zdroj: Techno Buffalo via PhoneArena