Úvod Aplikácie Piatková porcia Android aplikácií 30.

Piatková porcia Android aplikácií 30.

2

photo1V kalendári opäť raz svieti piatok čo je okrem blížiaceho sa víkendu aj signálom v poradí už 30. dielu nášho „aplikačno-herného“ seriálu. V dnešnom výbere nájdete hneď na úvod dve zaujímavé logické hry zo slovenskej dielne pričom pri slovenskej tvorbe ešte zostaneme v podobe originálnej aplikácie o potravinách.

Ďalej nebudú chýbať dve 3D hry kde jedna poteší skôr deti a rodičov, a druhá fanúšikov 2. svetovej vojny. Na záver Vás čaká jednoduchá aplikácia, ktorá vypovie čo to o vašich proporciách.

15 Foto Puzzle 

unnamed (16)

Táto jednoduchá logická puzzle hra vznikla v slovenskom vývojárskom štúdiu eSite a vašou úlohou bude poskladať konečný obrázok pomocou posúvania pomiešaných kameňov, ktorých je spolu 15. Obrázok alebo fotku je možné použiť z vašej galérie, začnete jednoducho ťuknutím na tlačidlo miešania. Poriadne premiešanie môže trvať dlho, ale kedykoľvek ho je možné prerušiť ťuknutím na dlaždice alebo toto tlačidlo. V hre sa počíta čas ale aj počet ťahov a samozrejme čím kratší čas a menší počet ťahov, tým ste lepší. Porovnajte si svoje schopnosti s priateľmi, zložitosť obrázku je len na Vás!

[app]com.esite.fifteen[/app]

Magická tabuľka

unnamed

Pri vývojárskom štúdiu eSite ešte zostaneme a konkrétne pri aplikácii Magická tabuľka, ktorú si z detských čias pamätá určite každý. Tentokrát sa jedná o jej digitálnu podobu, vďaka ktorej ju môžete mať stále so sebou, nevysype sa Vám z nej prášok a na starom skle nebudú zostávať obrazce. Zatrasením telefónu/tabletu vymažete obrazovku, otáčaním gombíkov dáte priestor svojej kreativite a na displeji sa začnú vytvárať obrazce. Otáčaním jedného gombíka kreslíte dokonalé čiary, použitím dvoch prstov na súčasné otáčanie oboch gombíkov nakreslíte niečo originálne. Pre začiatok si napríklad skúste nakresliť kruh a uvidíte akí ste zruční.

[app]com.esite.shakeandetch[/app]

Lepšie Potraviny

unnamed

Vývojár Peter Bartoš naprogramoval naozaj zaujímavú aplikáciu, ktorá si zaslúži pozornosť. Z každej strany, či už médií alebo od známych počúvame o nekvalitných potravinách v našich obchodoch čoho dôkazom sú aj výsledky nespočetných kontrol úradov. Táto aplikácia umožňuje nahlásiť problémové potraviny a nedostatky v predajniach. Aplikácia ďalej zjednodušuje podávanie sťažností, aby spĺňala potrebné body legislatívy, aby tak mohla byť zaevidovaná Štátnou veterinárnou a potravinovou správou Slovenskej Republiky (ŠVPS SR). Aplikácia bola vytvorená na podnet výsledkov kontroly kvality potravín jan-feb 2013, kedy boli zistené nezrovnalosti a zlá kvalita potravín v 43.59% malých predajní a až v 65.22% supermarketov a hypermarketov. Aplikácia čerpá informácie z portálu ŠVPS SR: www.svps.sk. Ak Vám teda nie je ľahostajná kvalita potravín a narazíte na nedostatok v tomto smere, neváhajte to nahlásiť a zlepšíme tak potraviny na Slovensku.

[app]sk.peterbartos.lepsiepotraviny[/app]

Very Little Monsters

[youtube]rXhIaPQmk7E[/youtube]

Hry prispôsobené do puzzle štýlu vždy potešia a o to viac, keď je jej prostredie prispôsobené do 3D grafiky a plná verzia hry stojí iba 0,77 €. V úlohe malých milých príšeriek budete musieť postupne zlikvidovať súpera skákaním po hracom poli a obsádzaním jeho príšeriek a priestoru, pričom si to môžete rozdať s umelou inteligenciou alebo priamo so svojím známym alebo aj deťmi. Čakajú na Vás rôzne zaujímavé svety, zábavné zvuky, zbieranie kryštálov a samozrejme odomykanie nových úrovní. Pozrite si princíp hry na promo videu vyššie.

[app]com.Code.VeryLittleMonstersLite[/app]

[app]com.Code.VeryLittleMonsters[/app]

FRONTLINE COMMANDO: D-DAY

[youtube]G6ObyCEt6_k[/youtube]

Druhá svetová vojna je vďačná téma rôznych či už počítačových hier alebo hier pre mobilné zariadenia. Jednou takou podarenou je tento titul z dielne štúdia Glu Mobile kde sa v koži vojaka ocitnete v azda najpopulárnejšej bitke 2. sv. vojny a to v Normandii počas vylodenia. Čaká na Vás päť oddelených kampaní spolu so 145 misiami prešpikovnými všemožnými zbraňami a situáciami. Hra ponúka slušnú 3D grafiku, je bezplatná, no obsahuje „in-game“ nákupy pre niektoré položky.

[app]com.glu.flcn_new[/app]

Ideal Weight

unnamed (1)

Po veľkonočných sviatkoch sa určite mnohí obávajú o svoju štíhlu alebo skôr plnoštíhlu líniu. Táto aplikácia Vám vypočíta ideálny BMI index ako aj váhu pričom sú brané do úvahy fakty ako výška, vek a pohlavie vďaka čomu získate čo najpresnejšie informácie. Aplikácie je lokalizovaná ako do slovenčiny tak češtiny, je bezplatná a podporuje zariadenia s Androidom 2.1 a vyšším.

[app]com.jurajkusnier.bmi[/app]

[poll id=“103″]